Milli forma ile ilklerin gecesi

Üç gün önce Antalya’da Finlandiya karşısında oyunun hemen başlarında bulduğu iki gol ile galip gelmesini bilen milli futbol takımımız bu kez Eskişehir’de dostluk ve hazırlık maçı için Moldova ile oynadı ve farklı bir kadro, çok güzel bir oyun ile rahat bir galibiyet aldı. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim dün akşamki oyunda, üç gün evvel Finlandiya karşısında ilk onbirde şans verdiği hiç bir oyuncusunu sahaya direkt olarak sürmedi ve özellikle genç oyuncularının son durumu hakkında bilgi sahibi olmak istedi.

Milli takımda kötü oynayan oyuncu yoktu ancak Emre Mor, Emre Çolak ve Oğuzhan’ın iyi oyunları Fatih hocayı hem memnun etti hem de elini güçlendirdi. Takımımız ilk yarıya dengeli bir şekilde başladı ve Moldova takımının tehlikeli olabilecek bir atağını kestikten sonra Oğuzhan’ın müthiş ani atağı ve harika pası  ile Emre Mor’un çok şık çalımları sonrasında milli takım forması altındaki ilk golü geldi.

İlk yarıda ilkler devam etti ve bu kez köşe vuruşundan gelen topa güzel yükselip topu ağlara yollayan Ahmet Çalık da Milli Takım’daki ilk golünü attı. İkinci yarıda da ilklere Cengiz Ünder eklendi ve harika bir vuruş ile farkı üçe çıkarırken milli forma ile ilk golünü atan futbolcular kervanına eklendi.

Moldova ile oynadığımız bu dostluk maçı için Kosova Futbol Federasyonu’ndan bir hakemi isteyip bu müsabakayı yönetmesini talep etme fikri her kimden çıktı ise o zeki ve akıllı kişiyi gerçekten kutlamak gerekir. Milli takımımızın yaklaşık iki buçuk ay sonra deplasmanda oynayacağı rakibi Kosova henüz yeni bir ülke ve futbolda da, hakemlikte de her hangi bir geçmişleri yok. Bu yeni ülkenin henüz daha yeni FİFA kokartı takmış hakemi Genc Nuza’yı böyle bir müsabaka için Türkiye’ye davet etmek hem futbol diplomasisi açısından doğru bir girişim, hem de Kosova maçı öncesinde o ülkede Türk Milli Takımı ile ilgili bir sempati yaratacağı da bir gerçek.

Kosovalı hakem ikinci yarıda Moldova ceza alanı içinde Okay’ın tutularak düşürülmesini göremedi ve milli takımımız lehine bir penaltı kararını veremedi.