Milli maç saçma kavga

Kazanan takımı seyreden çok olur ya, Show Tv için iyi oldu Pazar gecesi. Ancak Rıdvan’dan sonra gelen yorumcular nedense tatmin etmiyor seyirciyi.

Bir not daha Show Tv yayınlarında reji problemi devam ediyor.Mesela bu sefer de tekrar gösterim efektleri sorunluydu yayının. Tamam tribünde Fatih Hoca’nın ailesini izlemek akıllı iş ama ekranda ne kadar tutulmalı bu görüntü, bu kadar uzun mu? 2. golde hata yapan Kazakistan kalecisinin yüz mimiğini çekmek doğru iş.

Madem bu detayları görüyoruz, hem Brezilya maçında hem de bu maçtan önce takım üzerinde negatif etki yapan seyirciye biraz daha dönmek gerekmez mi?

*     *      * 

Gelelim Volkan’ın stadı terk ettiği olaya... Kendi futbolcusu Semih’e Almanya’da kendi kalesine gol attığı için “keşke kör olsaydın” diye sosyal medya mesajı atan taraftar derbi ve Süper Kupa finali ve geçen yıllardaki derbilerden kafayı taktığı Volkan’a küfür edince şaşıranlar oldu. Şaşırmayın, yöneticiler, medya ve futbolcular birlikte hazırladık bu ortamı.

Ya Federasyon bir daha Fenerbahçe ve Galatasaray sahasında milli maç oynatmayacak ya da küfür edenler tek tek tespit edilip stadyum dışına çıkarılacak hatta ömür boyu men cezası verilecek.

Rıdvan Hoca’nın NTV’de o stadyumda Başbakan olduğu dönemde Tayyip Erdoğan’a yapılanları hatırlatmasından sonra sosyal medyada küfür edenlerle Volkan’a küfür edenler arasında bir fark yok aslında.

Mesele birisini sevip sevmeme meselesi değil, alkışlamamak bir tercihtir ama küfür ne zaman iletişim ya da dert anlatma aracı oldu?

*     *      * 

İzlanda grupta şaşırtıcı sonuçlar alıyor ya, bu hale nasıl geldiler hiç konuşulan, irdelenen bir futbol programı gördünüz mü?Futbol kalitemizi konuştuğumuz yayınlarda sadece yabancı sayısı tutturduk gidiyoruz.

İngiltere dünyanın en iyi ligi ama milli takım olarak iş yapmıyorlar. İspanya’da da çok yabancı futbolcu var ama onlar iyi performans gösteriyorlar. Oysa hatırlamamız gereken başka bir nokta daha var...

Bir dönem İtalyan futbolu parlıyor, ligi dünyanın en iyi ligleri arasında gösteriliyordu.Şike ve ardından gelen sonuçlar İtalyan ligi ve futbolunu dibe vurdurdu, o süreçte yıkıp yeniden yapılanma sağlayamadılar. Türkiye’de futbol kalitesini düşüren, nefreti arttıran süreçlerin adını doğru koymamız lazım artık...

Medya günlük konuşunca, her kazanılan maçtan sonra “işte zaferi getiren konuşma” diye saçma sapan haberler yapınca doğruyu ıskalıyoruz...

*     *      * 

Türkiye’de olay çıkaran seyirciye ömür boyu men cezası verilebiliyor.
Peki olayları tahrik eden kulüp yöneticileri, futbolcular ve medya mensupları
ne ceza alıyor?

Hadi PFDK yönetici ve futbolculara zaman zaman ceza veriyor da RTÜK futbolu bu hale getiren programlara kaç yayın durdurma cezası verdi bugüne kadar? Önemli soru biraz da bu aslında...