Milliler iyi yolda

Fatih Terim kolları sıvadı. Milli Takımımızı hazırlık maçlarıyla önümüzdeki dönemdeki Avrupa kupalarına hazırlamaya çalışıyor. Keşke Milli Takımımız Brezilya’da oynanacak olan Dünya Kupası’na giden olsaydı da bu özel maçları öyle yapmış olsaydık. Her neyse, Fatih ve talebeleri şimdilik iyi yoldalar.

İlk hazırlık maçını Kosova’da yaptık, farklı kazanmıştık. İrlanda ile oynadığımız hazırlık maçı daha büyük bir ciddiyet kazanıyordu. Gökhan Gönül’ün ortası Ahmet İlhan’ın şık kafa golüyle öne geçen Milli Takımımız genelde rakibi İrlanda’ya karşı, daha üstün gözüktü. İrlanda’nın çok önemli gol pozisyonları varken, kalemizdeki Onur mükemmel 2 tane top çıkartarak, hem takım arkadaşlarına moral aşıladı daha sonrasında Caner’in kale çizgimizden çıkartmış olduğu bir top vardı.

Hazırlık maçlarında çok fazla eleştiriye gerek yok olarak görürüm. Selçuk İnan, kısa metrajlı sahadaki görüntüsünden sonra sakatlandı ve yerini Oğuzhan’a bıraktı. İkinci yarı oyuna giren Tarık ile 1 gol daha bulduk. 2-0’ı yakaladık...

İrlanda Cumhuriyeti, hücum ağırlıklı baskı kurararak o zaman diliminde Milli Takımımızı bunaltarak, ardından da Walters’ın İrlanda adına atmış olduğu bir gol vardı.

Bu maçlar asla ciddiye alınmamalı... Adı üstünde hazırlık maçları... İrlanda sonrasında Fatih ve talebeleri Amerika’ya uçacaklar. Oradaki hazırlık maçlarının sonrasında ise Dünya Kupası’nın ardından oynanacak Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki beklentilerimizi doruğa çıkartacağız. Umarım bu kez Fatih ve talebeleri Fransa’da oynanacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılan olur, o zaman da hazırlık karşılaşmalarının değerini de görmüş oluruz.

Kısacası İrlanda karşısındaki Millilerimiz, aman aman çok iyi futbol oynamasa bile kazanan olduğu için yurdum insanını da mutlu etmiş oldu..