Milliler tatile çıkmış

Mucizeyi gerçekleştirerek en iyi grup üçüncüsü kontenjanından Euro 2016’ya gitmeye hak kazanan Milli Takımımız, şampiyona öncesi ilk hazırlık maçında 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar’la Doha’da karşı karşıya geldi.

Katar karşısında herkes Millilerimizi favori görüyordu. Maça iyi başlayan ve ilk pozisyona giren takım ise Katar’dı. Fransa’ya en iyi takımı yaratma duygusu ile haklı olarak Fatih hoca en iyiyi bulmak için son durumlarını görmek istediği oyunculara yer verdi bu maçta. Almanya’da 2’nci Ligdeki Atınç, genç Emre de bu kategoride sayabileceğimiz isimler olarak bu maçta görev aldılar.

İlk yarıda Katar takımı hücumda çok etkili oldu. Tek pas ve çok hızlı rakip arkasına koşular yaparak Millilerimizi zor duruma düşürdüler. Nitekim 26’ncı dakikada defansımızın ofsayt diye durakladığı anda Katar’da golü atan oyuncu Ali Asadalla oldu. İlk yarının 70’nci dakikasına kadar Milli Takımımız’ın yakaladığı pozisyon sayısı ve hücum organizasyonu vasatın üstüne çıkmadı. 43’de Serdar Aziz’in sakatlığı nedeniyle Olcay Şahan değişikliği yapıldı.

Millilerimiz ikinci yarıya Almanya’nın Mainz takımında yıldızı parlayan Yunus Mallı ile başlayıp baskıyı kurmak istese de defansta yine büyük açıklar verdiler.

Milliler 1-0 geride olmasına rağmen orta alanda hem ağır paslaşmalar hem de yana mesafe katetmeyen oyun anlayışı ile sanki tatil modundaydılar. Ozan ve Arda’nın uzaktan şutları dışında pozisyonumuz yoktu. 70. dakikada Arda’nın attığı gol ve 3 dakika sonra Cenk’in filelere gönderdiği kafa golü ile Milli Takım beklemediği bir anda 2-1 öne geçti. 

Kazandık ama dün geceki maçın büyük bölümünde konsantrasyonumuz eksik, sanki mahalle maçına çıkmış, isteksiz bir oyuncu grubu vardı.

Evet çok önemli bir turnuvaya galibiyetler alarak ve bileğinin hakkıyla gelen Milli Takımımızın bu görüntüden bir an önce kurtulup, Fransa’daki turnuvaya kadar toparlanması gerek.