''Milyonlarca oy almış bir parti kapatılır mı yahu?!''

Gerçekten de kapatılır mı milyonlarca oy almış bir siyasi parti?

Bilmem.

Zamanında Almanlar da aynı düşünceden yola çıkarak NSDP adlı partiyi kapatmamıştı. Ve bu parti devrilerek NAZİ partisi oluverdi. Başına da eski bir onbaşıyı, Adolf Hiler'i getirdi. Sonra? Sonra Almanya duman oldu! Önce İkinci Dünya Savaşı'nı başlattı. Ve bu savaşta müttefikler üzerinden silindirle geçti; Doğu ve Batı diye ikiye bölündü. Hitler korkakların yolunu seçip intihar etti. Almanlar yıllarca kendine gelemedi. Ta ki SSCB tarih sahnesinden çekilinceye kadar...

Eğer Sosyal Demokratlarla Hıristiyan Demokratların sözü dinlense ve NSDP (NAZİ) zamanında kapatılsaydı Almanlar, yıllar boyu kan kusmayacaktı. Bu gün HDP'nin kapatılması konusunda laf eden kimi Alman siyasiler o yılları hatırlasa iyi ederler.

HDP gerek demokrasi gerekse de cumhuriyet için tehlikedir. Çok büyük bir tehlike midir? Bu gün için belki değil ama gelecekte ne olacağı hiç belli olmaz. NAZİ'ler de önce bir avuç milletvekiliyle Reichstag'da (Meclis) temsil edilmişti. Kimse bir gün gelip de iktidara el koyacaklarını düşünmedi. Ama o zaman da Almanya'da ittifaklar oluşturuldu, herkes ne olup bittiğini anlayamadan Hitler Şansölye, (Başbakan) oldu.

Şimdi aklı başında kimse HDP'nin iktidar olabileceğine ihtimal dahi vermez. Ancak, ya CHP'nin iktidar olması için eksik mv sayısını tamamlıyorsa! Uzaktan kumandalı Kılıçdaroğlu Kemal Bey, koltuğu kaptı mı, efendileri "hadi in oradan artık" demeden inmez, inemez. Bu nedenle de HDP ne derse yapar; yapmak zorundadır. Çünkü hiç bir şeyi kendi iradesiyle yapmıyor. Çevresindekiler de milletvekili koltuklarında oturup ayda 25 bin lira maaşı cebe indiriyor. Böyle olunca da Kemal Bey ne derse cevap, "başım gözüm üstüne!" oluyor tabi!

Uzun lafın kısası arkasında Y-CHP ve Kemal Bey olduğu sürece HDP tehlikesi sürecektir. Ve tabi olan Türkiye Cumhuriyetine yani hepimize olacaktır!!