Mısır yorumcuları

Mısır’ın siyasi yapısını bilen ne kadar çok adam varmış meğer memlekette...

Hangi kanalı açsam birileri, Google’dan alınma bilgilerle Mısır’ı anlatıyor. Gerçekten ne yaşandığını bilen insanların sesleri de o kakafoni içerisinde kaybolup gidiyor. TRT Türk’ün seyircilerine yaptığı bir sürpriz aynı zamanda Mısır yorumcuları için harika bir imtihan alanı oldu.

Dünya’nın Gündemi programında, darbeye dair haberlerden sonra final İstanbul manzarası eşliğinde sözlerinde Seyyid Kutub’un imzası olan “Kardeşim sen özgürsün” şarkısı ekrana geldi. Müslüman Kardeşler’in önemli isimlerinden biri olan Seyyid Kutub aynı zamanda eserleri Türkçe’ye en fazla çevrilmiş kişilerden biridir.

Nasır tarafından idam edildiği 1966’dan sonra da tüm İslam aleminde eserleri okunmuş, bir sürü insanın görüşlerinin şekillenmesine yardımcı olmuştur.

Müslüman Kardeşler hareketine dair binlerce cümle kuranlardan ne kadarı Seyyid Kutub adını biliyordur diye çok program seyrettim, çok yazı okudum. Sonuçta bilmeyenlerin de Müslüman Kardeşler’e dair bir sürü yorum yaptığına tanık oldum. Hatırlattığın ve gösterdiğin için teşekkürler TRT Türk...

Yarışma tutturmak

ATV sadece dizileriyle değil yarışma programlarıyla da dikkat çeken bir kanal oldu. Kim Milyoner Olmak İster’den sonra Kapanmadan Kazan da yayınlandığı güne damga vurdu hatta gün birincisi oldu.

Bu sonuç ATV seyircisinin reklam verenlerin de çok sevdiği yarışma programlarını sevdiğini ve seyrettiğini gösteriyor. Bir kanal için dizi dışı işleri tutturmak her zaman daha zordur. ATV zor bir işi başardı, bu durum diğer kanalların da yarışma programı iştahını arttırır...

Özlemiştik...

İpek Tuzcuoğlu başarılı bir sanatçıdır, ekrana yakışan isimlerden biridir.Bir süredir gözlerden uzaktı şimdi televizyona geri dönüyor.

Cine 5’te Ramazan Ayı boyunca ekrana gelecek olan ‘Aşk Bir Davaya Benzer’in ilk bölümü

9 Temmuz Salı günü yayınlanacak. Mesnevi ve Mevlevilik üzerine bilgilerini paylaşacağı programda Hayat Nur Artıran daimi konuk olacak.

Belki de Ramazan Ayı’ndan sonra da Tuzcuoğlu ekranda kalır, seyircisiyle hasret giderir...