MİT tırları İhaneti’nin işaret fişeği Sözcü’den atılmış

Sözcü gazetesinin bu alçak manşetini attığı tarih 16 Aralık 2013.. 15 Temmuz’da Anadolu işgaline kalkışan; hain, kalleş terör örgütü FETÖ’nün, ilk atağını yapacağı günün arifesi yani.. Ama asıl, Mit tırları ihanetinin yaşanacağı günden iki hafta öncesi.. Bu 16 Aralık tarihli birinci sayfaya, Sözcü iddianamesinde rastlayınca resim daha da belirgin hale geldi kafamda.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve ekibini kutluyorum.. O günlerde sıradan bir muhalif haber gibi görünen bu sipariş manşetin, neye hizmet ettiğini çok açık koymuşlar ortaya.. ‘Mit tırları ihaneti’ kitabının yazarı olarak; Cumhuriyet’e baktım, Aydınlık’a baktım, Zaman’a baktım.. Fakat Sözcü’ye bakmak aklıma bile gelmemişti.. Oysa hepsinden önce ve tam da adrese teslim bir haberle, ‘azzz sonra’ gelecek olan hikayenin nasıl okunması gerektiğini söylüyormuş bize Sözcü.. Bakın değerli dostlar.. Mit tırlarını durdurmak kendi başına yetmez.. İçinde silah var demek de.. O silahların ne olduğunu söylemeniz gerekir sonuç alabilmek için.. Hatırlayın, haberinin duyurusunu yaparken twitter’da; “El Kaide’ye giden silahları belgeledik..” diyen Can Dündar bile, ne haberin içine terör örgütü ismi yazdı ne de mahkemede bir terör örgütünün adını zikretti.. Oysa Sözcü’nün bu manşeti, apaçık; “Bir kaç gün sonra Suriye yolunda silah bulacak olursanız, işte onların adresi budur” diyormuş meğer.. “Türkiye kafa kesen El Kaide’cilere 47 ton silah yolladı..” Bu haberden 15 gün sonra, tırlar durduruldu ve o akıl almaz, “Türkiye uluslararası terör örgütlerine silah sağlıyor..” propagandası başladı.. Bunun da tek bir hedefi vardı biliyorsunuz.. Türkiye’yi savaş suçu mahkumu olarak gösterip müdahaleye açık hale getirmek.. Bakın ısrarla Türkiye dediğimi fark etmişsinizdir.. Zira mesele Erdoğan meselesinin çok çok üzerinde… Bu müdahale lafını terörist Gülen’den defalarca duyduk.. Ayrıca buradaki adamları Şahin Alpay, Ali Bulaç gibi isimler de hep Türkiye’ye uluslararası müdahale çağrısı yaptılar. Bu alçaklar, işte böyle bağlı oldukları servise, bu cennet vatanı altın tepside sunmaya kalktılar. Gözünü Erdoğan nefreti bürümüş olan Sözcü gibileri de bunların değirmenine su taşıdı.. 15 Temmuz işgal girişimini de gördükten sonra böylesi bir operasyonel haberi yapıp, FETÖ’ye destek attıkları için pişman olmuşlar mıdır dersiniz?.. 

  

Ajda Pekkan’ın 92 yaşına kadar şarkı söylemeyi taahhüt etmesi

Ebru Yaşar, Akşam Life'taki yazısında Ajda Pekkan'ın müzik şirketiyle 20 yıllık bir sözleşme yaptığını yazdı. 72 yaşındaki Ajda, gelecek 20 yılın planını yapıyor anlaşılan.. Bence bu çalışma azmi ve verimliliği, motivasyon toplantılarında uzun uzun işlenmeli.. Bugünden yarına emeklilik hayali kuranlar, ‘bitse de gitsek’ diyenler bence Ajda Pekkan konusuna çalışmalı.. Ama özellikle, belli bir yaştan sonra ‘ben artık yaşlandım’ diyen pesimistlere örnek olmalı Ajda..

 

Haftanın müzik tavsiyesi

Cenk Eren 2019’un en çok dinlenecek şarkısını müzikseverlerle buluşturdu.. Bestesi Eric Satie'ye ait olan 'Ya Sidi' adlı şarkı, Sibel Algan'ın sözleriyle ‘Göçtük Sevdadan’ oldu.. Muhteşem.. Ufak Tefek Cinayetler’in ‘Oya’sı Gökçe Bahadır ‘tam benim havalar’ diyebileceğim bir albüm yaptı..  Proje Aykut Gürel’in.. Albüme bayıldım.. Favorim, ‘Sana Doğru’..