Montajsız görüntü bunlar Hocafendi!

Size bir şey söyleyeyim mi?

Başbakan Erdoğan’ın ve AK Parti’nin engellenemeyen iktidarı laik kesimin bir kısmında ve şimdilerde onlara katılan Gülen Örgütü’nde tedavisi imkansız bir travmaya sebep olsa da...

Başbakan Erdoğan “Yeni Türkiye”nin inşası açısından hala bu ülkenin en güvenilen, en sevilen siyasetçisi...

Halkın nazarında Tayyip Erdoğan hala bir sahicilik abidesi...

Halk Erdoğan’ın samimiyetine inanıyor ve Erdoğan’ın sahiciliğinden zerre kadar şüphe etmiyor...

Bu halk var ya...

Paralel çetenin yaratmaya çalıştığı algıdan milim etkilenmiyor, dahası Youtube’a yüklenen ‘şok’ ses kayıtlarını, twitter’da trend topic olan  ‘yolsuzluk rüşvet’ haştaglarını filan umursadığı yok.

Yani kim ne derse desin, kim hangi görüntüyü yayınlarsa yayınlasın halk Erdoğan’a bakıyor... Cuma günü Başbakan Erdoğan’ın seçim mitingini izlemek üzere Balıkesir’deydim.

En çok da 14 Kasım’dan bu yana başlayan süreçte daha ‘Eğitime Darbe’ manşetinin atıldığı günden bu yana, bunun normal bir manşet olmadığını, iki yıldır alttan alta yaydıkları ‘Erdoğansız Türkiye’ sürecinin başlatıldığını söyleyen birisi olarak kamuoyunun ne düşündüğünü merak ediyordum.

Tamam, Erdoğan 17 Aralık’tan bu yana meydanlarda ‘paralel örgütü’ anlatıyor da...

Tamam, ekranlara yansıyan karelerde meydanlar hıncahınç, coşkulu ve heyecanlı görünüyor da...

Kameranın almadığı görüntüde ne varı merak ediyordum.

Tam da bu sebeplerle gelen davetin üzerine atladım diyebilirim.

- Hava ilkbahar tadındaydı. Balıkesir Belediyesi MHP’de olmasına rağmen Başbakan Erdoğan’ın şehre girişi tek kelimeyle muhteşemdi. Şehrin tüm insanları sokağa inmişti resmen. Herkesin yüzü gülümsüyordu.

- Balıkesir miting medyanı için şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; meydanın kalabalığı, coşkusu, heyecanı asla ekrana olduğu gibi yansımıyor. Kamera ne kadarını alıyorsa o kadarını görüyoruz.

- Miting meydanına yürüyerek geldim. Gelinceye kadar kiminle karşılaştıysam ‘Paralel Yapı’yı sordum. Şaşıracaksınız ama bana anlamayan muamelesi çekip ‘paralel yapı’nın ne olduğunu bir bir anlatmaya çalıştılar iyi mi?

- Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını dev ekran kurulu aracın üzerinden izledim. Miting meydanından ‘gördün mü?’ diye bir ses yükseldiğini fark ettim... Baktım ki ‘gördün mü?” sorusunun muhatabı benim. İşaret ettikleri yerde kaç metre olduğunu tahmin edemediğim iki afiş vardı. Birisinde 2007’den 2014 yılına kadar AK Parti’nin ve Erdoğan’ın nelerle suçlanarak kara kampanyalar yürütüldüğünün ve halkın bütün suçlamalara sandıkta nasıl karşılık verdiğinin kronolojisi vardı. Diğerinde ise 1950’lerden itibaren oyunlarıyla, tezgâhlarıyla, manşetleriyle hiç değişmeyen milletin iradesine saygısı olmayan medyanın hali pür melalini gösteriyordu.

- Balıkesir mitingiyle Başbakan Erdoğan’ın mitingleri neden bu kadar önemsediğini anladım. Erdoğan için her meydan her miting bir ‘anket’ demek.

Bugünden itibaren twitter jargonuyla ‘yıkıldı, sallandı’ söylemini bir kenara bırakıyorum arkadaşlar. Kimsenin yıkıldığı filan yokmuş. Ortalığın sallandığı da yokmuş. Sayın Ekrem Dumanlı, eski günlerin hatırına söyleyeyim milletin diline ‘zaman yalan zamanı’ sözü pelesenk olmuş haberin ola.

Pensilvanya’da şatosunda yaşayan muhterem(!) senin çocukların sosyal medyada yaymaya çalıştıkları ‘montaj’ işlerine, Koray Çalışkan’ların Mehmet Yakup Yılmazların, Ayşe Hür’lerin, Amberin Zamanların dışında inanan yok haberin ola... Senin çocukların Koraylara bakarak ‘müthiş etki yarattık efendim’ raporlarını ciddiye alıyorsan durum vahim demektir.

Aydın Doğan’a sakın bakma... O bugüne kadar hep yanlış tercihlerde bulundu... İzlemediysen söyleyeyim Hürriyet’in devrik yönetmeni geçenlerde çıktığı programda ‘bugüne kadar kime oy verdiysem kaybetti’ diyerek mavra yapıyordu...

Ya hu Ekrem Bey Erdoğan’ın yıpranmış haliyle meydanları bu kadar doldurması size de garip gelmiyor mu?

Kural şudur Pensilvanya’nın Ekrem Beyi...

Başbakan Erdoğan çiftçiyi azarlarken de sahici, İsrail’e meydan okurken de sahici, çocukları severken de, yoksul sofralarına otururken de... Numara çekmiyor adam, oyun yapmıyor, kumpas kurmuyor, kimseyi kandırmıyor... Söylediği ne varsa önce kendisi inanıyor ve inanmadığı hiçbir şeyi söylemiyor. O yüzden halk sizin oyununuza inanmıyor ve ortaya koydunuz montajları lanetliyor.

Meydanlar Erdoğan’ın yanında olduğu müddetçe üzgünüm ama şansınız yok...

Bilmem anlatabildim mi?  Hamiş: Hadi Pensilvanya... Örgütünün Hocaefendisi göreyim seni bu yazıya da dava aç!