Mossad’ın “Kürt Devleti kurma girişimleri”...

Kuzey Irak'ta Müslüman Kürt Halkının ortadan kaldırılarak , Kürt Devleti adı altında,  kukla bir Yahudi devleti kurma çalışmalarının temeli 1970'lere kadar uzanır. Bu bağlamda Mossad'ın Barzani'lere yardımı da '70 li yıllardan bu yana kesintisiz sürer.

Dahası Mossad ajanlarının kılık değiştirerek çeşitli kez Kandil'e gittikleri de bilinmekte.  Mossad hem günümüz silahlarını sağlıyor hem de eğitim veriyor Kürt'lere. Mossad Başkanı Meir Amit'in,  Barzani tayfasının mesken tuttuğu dağlara gidip bir Kürt devletinin kurulmsı için her türlü yardım sözü verdiği de bilinen bir gerçek artık.

İsrail'in 1970'lerden bu yana Barzani'ye sağladığı desteği 5 Nsan 1975 taihli Cumhuriyet gazetesinde anlatılıyor. Gazete, Newsweek dergisini kaynak göstererek İsrail'in son beş yıl içinde, (1970-75) Kürtlere büyük miktarda silah ve askeri malzeme yardımı yaptığını yazıyor.

Mossad 1973'de, Yom Kippur Savaşı'nda Barzani'den Irak petrol kuyularını bombalamasını ister. Barzani de bu görevi yerine getirir. İsrail Kabine Başkanı Aryah Eliav, Barzani yandaşları için iki üç tane saha hastanesi kurdurur. 

O yıllarda İsrail'li Shai Komandoları'nın bir bölümü Molla Muıstafa Barzani'nin yanında yaşıyor. Bu komandolar zaman zaman dağdan iniyor ve çeşitli terör saldırılarında bulunuyor. Molla Barzani-İsrail ilişkisinin Orta Doğu'da katliam ve bombalara neden olduğunu bilmeyen yok. 

Barzani Dosyası adlı kitabında yazar Hulusi Turgut, Barzani Dosyası adlı kitabında  Mossad'ın Güneydoğu'da Kürtleri kışkırtma eylemlerini anlatıyor:

"Irak ta Barzani hareketine yardım eden Mossad, Türkiye'deki Kütçülük hareketine de tahrikçilik ve kışkırtmacılık yapmaktadır." İsrail'li General Rafael Eitan yayınlanan anılarında, İsrail-Barzani iş birliğinin 1969'da başladığını yazıyor.  Eitan Küzey Irak'a giderek Molla Barzani'yle tyerör eylemlerinin nasıl savaşa dönüştürülebileceğini konuşmuş ayrıntılarıyla.Bu ziyaretin ardından İsrail Savunma Bakanlığına bir yazı yazarak Kürtlere acilen savaş araç gereçleriyle çağdaş silahlar gönderilmesini önerir. Ve iste İsrail'in Molla Barzani'ye yardımı bu rapordan  sonra başlamış.

Eitan'ın aılarının yayınlanmasından sonra bölge basınında da İsrail-Barzani ilişkileri konusunda yazılar çıkmaya başladı. Kahire'de yayınlanan haftalık Ruz el Yusuf dergisinin 4 Eylül 1989 tarihli sayısından öğrendiğimize göre, Barzani de iki kez İsrail'î ziyaret etmiş. Bunlarınn ilki 1968 ikincisiyse 1973 yılında geçkeleşmşiş ve Molla Barzani, bu ziyaretlerinmde, ellili yılların ortalarında İsrail'e göç etmiş Kürt Musevisi David Gabay'ın evinde kalmış . Bu gün ABD'de Türkiye üzerine yayınlanan kitap ve yazıların çoğu İsrai'li ya da Musevi asıllı Evanjelist Amerikalı yazarların imzasını taşıyor. Konuyu kurcalayan ve PKK'yı bir kurtarıcı gibi gösterenler hep onlar. (Ali Kuzu-Evanjelizm S 296)

Özetle İsrail, yıllardır bölge ülkelerinin kolunu kanadını kırmak için Kürt hareketini bir piyon olarak öne sürmüştür. Yöredeki Kürt Hareketlerinin tümü İsrail'in ilgi alanı içindedir, hele de PKK!