Mottosu Uluşehir

Bu hafta su ile yeşilin gökyüzüyle buluştuğu, tarihe tanıklık geleceğe ışık tutan kadim şehir Bursa’dayım.

“Bursa’da Valilik yapmak, her faniye nasip olmaz” diyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya geldim. Bursa’da müthiş bir sinerji var. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’yı ortak bir hedefe kilitlemiş ve çok çok başarılı bir sinerji oluşturarak Bursa’nın geleceğe taşınması, Türkiye’nin hedeflerine ulaşması yolunda en büyük desteği verecek örnek bir şehir olması için, gece gündüz demeden inanılmaz bir gayretle görevinin başında.

Bursa’nın bugünü ve yarınını çok derinden etkileyecek 6 kamu yatırımının olduğunu ifade eden Vali Münir Karaloğlu, bakın bu yatırımları ve Bursa’nın Türkiye için önemini nasıl açıklıyor:

MARMARA’NIN KUZEYİ İLE GÜNEYİNİ ENTEGRE EDİYORUZ

“Şehrimizi etkileyen başlıca altı yatırımımız şöyle:

1- İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu hizmete girecek ve mayıs ayı sonunda İzmit Körfez Köprüsü’yle beraber Bursa Gemlik’e kadar İstanbul’dan yola çıkanlar 30 dakikada Gemlik’e gelecek. Marmara’nın kuzeyi ile güneyi Körfez geçişiyle birleşiyor. Ekonominin büyük bölümünün döndüğü, yüksek teknolojinin üretildiği bölge Marmara Bölgesi’dir. İstanbul- Bursa-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Köprüsü’yle beraber Marmara Bölgesi’nin kuzeyi ile güneyini entegre ediyoruz.

2- Bursa’yı Türkiye’deki diğer büyük şehirlere bağlayacak olan hızlı tren hattı 2018’de bitiyor. Bursa Yenişehir Havaalanı 2015’te aktif hale getirildi ve şu an 6 destinasyona Ankara, Trabzon, Samsun, Diyarbakır, Erzurum, Muş’a uçuş gerçekleştiriliyor. Bursa-Sabiha Gökçen Havalimanı 45 dakikaya iniyor.

3- Bursa çevreyolunda Doğanköy’deki 1.350 yataklı Şehir Hastanesi yatırımımız hızla devam ediyor. Böylece Bursa’nın uzun dönem sağlıkla ilgili problemleri çözülecek.

4- Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük otomotiv test merkezi Bursa Yenişehir’de yapılacak. En moderni, en çağdaşı, en yenisi olacak. TSE üzerinden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın çok önemli bir yatırımı.

5- Bursa metropol bir şehir oldu. Şehir içinde kalmış küçük sanayici esnaflarımızı rahatlatmak için bir araya toplayacağımız 3 bin dükkanlık küçük sanayi sitesi kuracağız.

6- Sanayicinin önünü açacak Bursa TEKNOSAB denilen 12 milyon metrokarelik Türkiye’nin ilk Teknolojik Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Yüksek teknolojili üretim yapan firmalara yer vereceğiz. Bu OSB hem Bursa’da sanayinin dönüşümünü sağlayacak hem de sanayideki yeni yer parseli sorununu çözmüş olacak. Altyapısıyla teslim edeceğiz.

2023 İHRACAT HEDEFİ  75 MİLYAR DOLAR

Bursa’nın şu anki ihracat rakamı yaklaşık 14 milyar dolar, 2023 yılı hedefi ise 75 milyar dolar. Bursa önemli bir turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bursa Türkiye ekonomisi için çok önemli bir şehirdir, sanayi, otomotiv, maden, ev tekstili, tarım üretim merkezidir.

Bursa bir marka şehir ve yeni ‘motto’su Uluşehir’dir. Tanıtım atağımız sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde devam edecektir. Türkiye hedefleri olan bir ülke ve Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda destek olmak, güçlendirmek için üzerimize düşeni yapıyoruz. Bursa’yı geleceğe taşıyoruz.”

HER MEVSİM TURİZM

2 binin üzerinde korunması gereken kültürel, tarihi ve anıtsal yapı barındıran Bursa, tarihi kimlik ve mimari mirası bakımından bir kültür ve tarih kentidir. İpek Yolu üzerindeki Bursa, Asya’nın batıya açılan kapısı konumu nedeniyle 15. yüzyılda dünyanın başlıca ticaret, sanayi ve kültür kenti olmuştur. Yeşil Bursa olarak bilinen kent, bu unvanını yaşları 100 ila 600 arasında değişen 833 anıt ağaca sahip olması ve yeşil dokusunda barındırdığı florasının zenginliğine borçludur. Bursa sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleri ile ziyaret edenlerin kendisinden ve insanlık tarihinden bir iz bulabileceği kadar özgün ve yılın her mevsimi turizme uygun bir kent niteliğindedir.

Bursa’nın simgeleri; hafızalara kazınmış olan Türkiye’nin ilk kış kayak merkezi Uludağ, Hacivat-Karagöz, Mehter ve Kılıç kalkanı, Ulu Camii, Bursaspor, teleferik, kestane şekeri, şeftali, menşei Bursa olan gastronomik lezzetleri, şifalı suları, köprüleri, türbeleri, çarşıları ile saymakla bitmez güzellikleri...