Mücadele turu getirir

Maç kaliteli başladı zaten beklenen de buydu. Galatasaray’ın hangi ülkenin takımı olduğu bilinmez olsaydı, seyredenler Avrupa’nın hangi ülkesinin takımı olduğunu sorardı. Ama bu seyirci için geçerli. Galatasaraylı oyuncular ise karşılaştıkları takımın gücünü tartıp, savunmada dikkatli, hücumda ise bahtına ne çıkarsa diye oynaması gerekirdi. İşte Galatasaray burada hata yaptı.. Kendini çok büyük gördü veya rakibini çok küçük gördü, küçük bir hata ile de kalesinde golü gördü...

Ancak Galatasaray mağlup duruma düşmesine rağmen ilk yarıda hiç oyunu bozmadan mücadele verdi. Bu başabaş mücadele, daha hırslı olarak ikinci yarıda da devam etti. Galatasaray her şeyiyle ataklarını sürdürdü. Bunun neticesinde maçın 65’inci dakikasında beraberlik golüne kavuştu.

Görünen şu ki; senelerdir Avrupa’da mücadele etmenin tecrübesi açıkça Galatasaray’da gözüktü. Sarı-Kırmızılı ekip şunu gösterdi; kazanmak isteyen, hırslanan ve rakibini büyük görmeyen her takımın, rakip kim olursa olsun başarılı olma ihtimali çok yüksek.

Galatasaray’ın verdiği mücadele onu bir üst tura taşıyacak kapasitede olduğunu gösterdi. Yense de yenilse de maçın iki taraflı olduğunu düşünüp ikinci maçta da aynı mücadeleyi yapmasını bekliyor ve bu mücadeleyi gördükten sonra çok avantajlı olduğunu düşünüyorum.

Mancini’nin Amerika’yı yeniden keşfetme düşüncesi olmasa aslında Galatasaray ilk 45 dakikada da çok iyi bir mücadele verebilir belki o golü yemeyebilirdi. Semih Kaya gibi bir defans elemanın var elinde, niye macera arıyorsun? Sol Bek Hakan Balta’yı stoperde denemenin ne anlamı var? Elbetteki taktik bir şeyler düşündün ama buna gerek var mı? Nitekim Hakan sakatlanınca ikinci yarıya Semih’le başlamak zorunda kaldın, Hajroviç’in yerine Yekta’yı da alınca takımda taşlar yerine oturdu.

İspanyol hakem zamanında düdük çalmasa muhtemel bir Donk vakası yaşanacaktı. Torres taç atışında ikinci top sahaya girerken elindeki topu yere attı. Hakem de zaten sahada iki top olduğu anda düdüğünü çaldı ve tartışmaya meydan bırakmadı. Galatasaray’ın bu maçın rövanşında elbetteki işi daha zor olacak. Ancak dedğim gibi rakibini gözünde büyütmediği ve mücadele ettiği sürece tur şansı vardır.. Neden olmasın...