Mucize gerçek olunca

Bursaspor maçını saymazsak idman dışında pek bir arada oynamayan transfer rekortmeni Trabzonspor’un ilk resmi maçı Passolig eziyeti ve bir avuç sayılabilecek kadar seyirci huzurunda başladı. Maçın ilk tehlikeli atağı 10.dakikada Rostov’dan geldi. Ardından Medjani ve Yusuf ile yakalanan pozisyonlar cömertçe harcandı. Toplama takım olmanın handikaplarını taşıyan Trabzonspor’da maçın ilk yarısında yeni transferlerden Constant ve Medjani dikkat çeken isimler oldu. Ayağına top geldiğinde taraftarı heyecanlandıran Cardozo’nun henüz form tutmamış olduğu gözlendi. 36. dakikada Medjani kazanırsak mucize olur diyen hocasını çok erken yalancı çıkarmış oldu. Sonuç vermeyen Rostov atakları ile ilk yarı sona erdi.

İlk yarıdan çıkan sonuçlardan biri rakibin oldukça zayıf olduğu bir diğer sonuç ise Avusturya’daki hazırlık kampına bu takım götürülebilseydi çok formda bir Trabzonspor izleyebilirdik ve orta sahaya acil bir beyin lazım. Mehmet Ekici umarım bu derde deva olur.

İkinci yarıda etkili diyebileceğimiz ilk atak 61.dakikada Cardozo’nun cezasahası içinden topukla kaleye vurduğu pozisyondu. 63. dakikada Rostov’un orta sahadan geriye döndürdüğü bir pozisyonda 3 Trabzonsporlu futbolcunun hala Rostov defansında gezindiği görüldü. Takımın yorulduğu dakikalarda Rostov defansının hatası farkı ikiye çıkardı. Fatih Tekke’den beri aşırtma golü özleyen taraftar bu golle rahatlamış oldu. Vahid Hoca, ikinci yarıda Yusuf-Fatih, Constant, Salih değişiklikleri ile oyuna müdahale etti.

Sahanın en iyisi UEFA kadrosuna son dakikada dahil edilen Kevin Constant olurken maçın Litvanyalı hakemi 51. dakikada ceza sahası içinde Yusuf’a atılan tekmede kırmızı kart ve penaltıyı es geçerek farkın artmasına engel oldu.

Bir hazırlık maçı oynamış, birbirlerini tanımayan bir takım olarak sahaya çıkan Trabzonspor bu sonuçla ikinci maça oldukça büyük bir avantajla çıkmayı başardı. Taraftar ise eksiklerine rağmen bu kadroya gelecek adına ümit besleyebilir.

Bu akşamın sonunda elde bir galibiyet, akıllarda ise Vahid Hoca’nın, şampiyonluk hedefini ortaya koyan Başkanın aksine takıma fren olan “Elersek mucize olur” açıklaması kaldı.