Mucize lazım

Devler Ligi’nde 10 maçtır kazanamama serisine son vererek İstanbul’daki Benfica karşılaşmasından galibiyetle ayrılan Galatasaray, Süper Lig’de son olarak Eskişehirspor ile karşılaşmış ve rotasyonlu bir ekiple mükemmel bir performans sergileyerek sahadan farklı bir skorla ayrılmıştı. Sarı-Kırmızılılar’ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz’ın da sahalara iki gol ile dönmesiyle de Benfica’ya moraller yüksek olarak gidildi.

İlk yarıda oyunun ve topun hakimi Benfica’ydı. Hamza Hoca Gaitan’a önlem olarak Sabri’yi ön tarafta oynatıp bu oyuncunun kanat değiştirmesi ile  Sabri de o kanada geçip Denayer ve Olcan’la ikili sıkıştırmalar yapıp etkili olmasını engelledi. Orta alanda Bilal, Selçuk, ilerde Sneijder, Podolski ve Burak ilk yarıda etkili pozisyon üretmekte zorlandılar. Nitekim Galatasaray’ın ilk yarıda sayabildiğimiz tek bir atağının dışında 3. bölgeye top taşınmadı. Burak sarı kartı olmasına rağmen 45. dakikada eliyle kontrol ettiği topta Sırp hakem Allah’tan bu dokunuşu görmedi. Yoksa Galatasaray soyunma odasına 1 kişi eksik girecekti.

İkinci yarıya da etkili başlayan taraf Benfica idi. 52. dakikaya kadar Galatasaray iyi götürdüğü maçta duran top organizasyonundan 2. topta Jonas Benfica’yı 1-0 öne geçirdi. Hep söylüyorum; gollerin yüzde 60’ı duran ve dönen toptan. Galatasaray gibi bir takımın buna önlem alamayışı büyük eksikliktir. Atılan her golden sonra ilk 5 dakikayı atlatırsan gol yemezsin. Bu golden 5 dakika sonra Podolski ceza alanında topla bir kez buluştu, onda da nefis bir vuruşla skoru eşitledi. 67’de yine duran top yine takım halinde kötü defans, Luisao ikinci kez topu Galatasaray ağlarına yolladı. Son bölümde önce Selçuk sonra Yasin’le mutlak fırsatları harcayıp maçı 2-1 kaybeden Galatasaray çıkma şansını da mucizelere bıraktı.

Gecenin yıldızı, farkı önleyen kaleci Fernando Muslera idi.