Mucizelerin son halkası Sow

Karşılaşma öncesi terazide kuşkusuz Fener ağır basıyordu. Puan mücadelesine de lidere yakışır şekilde başladılar. Gökhan Gönül'ün yerden ortasına mükemmel bir vuruş yapıp kaleci Hakan'ı avlayan Webo, Antalya'yı şoka soktu.

Rakibin sağ ve sol bek bölgesinde öyle boşluklar vardı ki, Fener bu bölgelerden geliştirdiği pozisyonlar sonrası ilk 15 dakikada farkı açabilirdi. Ama şans bu bölümde Samet Aybaba'nın yanındaydı. Fener'in ilk bölümdeki rüzgarı dinince Antalya oyunu dengeledi. Diarra ve Tita ile pozisyon yaratmaya, Uğur İnceman ile orta alanı kontrol altına almaya çalıştılar. Ancak dizginler yine Sarı Kanarya’nın elindeydi. O kadar çok pozisyon buldular ki, futbolcular resmen havalandılar. "Birini kaçırsak, diğerini atarız" moduna girdiler.

Önce Alper Potuk, ardından Sow ve son olarak Caner net fırsatları gole çeviremedi. Antalya, Fenerli futbolculara şımarık davranmanın cezasını Diarra'nın golüyle kesti. Caner'i tam çizgide yakalayan Diarra, topu Volkan'ın uzanamayacağı köşeye gönderdi. Bu pozisyonda Caner "Gol ofsayt" diye itiraz etti. Ama ekrandan göründüğü kadarıyla pozisyon milimetrikti. Orta hakem, yan hakeminin kararına uyup golü verdi. Bana göre de ofsayt yoktu.

İkinci yarıya Ersun Yanal "Değişiliklikle başlar. Emenike'yi alıp forveti üçler" diye bekledim ama aynı 11 ile sahaya çıktı. Emenike sahanın kenarında ısınmaktan buharlaşacaktı ki, 62'de oyuna girdi, maçın etkisiz ismi Alper kenara alındı. Yanal bununla da yetinmedi, son koz olarak Selçuk Şahin'i sahaya sürdü. Top artık bir o kalede, bir bu kaledeydi. Tita'nın vuruşunda Volkan devleşti. Diarra, Fener kalesine giren topu çıkardı. Bu pozisyon sonrası Emenike topu soldan taşıdı, ortaladı ve Sow, Fener'in sönen ışıklarını yeniden yaktı..

Son söz: 1- Ersun Yanal'ın Fener'i az daha ilk yarıda kaçan pozisyonların cezasını çekiyordu. 2- Orta alanda Emre eski gücünden uzaktı. 3- Baroni ilk yarı etkiliydi, ikinci yarı durdu. Agresifliği de bundandı. 4- Egemen ve Alves ikilisi can siparane mücadele etti. 5- Kuyt görünmez kahraman gibi oynadı. 6- Milli maç yorgunu Gökhan Gönül ve Caner Erkin, bal yapmayan arı gibiydi. 7- Sow sahada golde yıldızlaştı. 8- Webo tek başına didindi, durdu. Belki de Fener'in en göze batan ismiydi. 9- Alper Potuk bu takımın bir dişlisi olduğunun farkına varması lazım. 10- Antalya oynadığı futbolla 1 puanı haketti ama futbolun adaleti yok. 11- Fener her zaman mucizeyle yenemeyeceğini öğrenmeli.