Mucizevi sebze Frenk soğanı

Frenk soğanı, soğan ve sarımsağın dahil olduğu allium sebzeleri; doğal kanserle savaşan maddeler içerir. Özellikle çiğ tüketilmesi gereken Frenk soğanı, iştahı artırıcı ve sindirime yardımcı etkileriyle mucizevi sebzeler arasında yer alıyor. 

Alin ve aliicin içerikli uçucu yağ, özellikle C vitamini, pektin, insülinden zengin olan Frenk soğanı filizleri tam bir sağlık dostudur. Frenk soğanı, zengin vitaminler içeren, güç ve sağlık kazandıran bir sebzedir. Bu yüzden mümkün olduğunca çiğ tüketmek doğru olur. Frenk soğanı çiğ olarak tüketildiğinde  mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır. Grip, nezle, gırtlak iltihabı ve öksürüğü önleyici olarak kullanılabilir. Duyarlı mideleri rahatsız etmesinin dışında, bilinen hiçbir yan etkisi yoktur. 

Bağışıklık sisteminin silahı

İdrar söktürücü olan Frenk soğanı, vücuttaki toksinlerin atılmasında ve kanın temizlenmesinde etkili olur. İştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır. Hafif bağırsakları yumuşatıcı etkisi vardır. C vitamini yönünden zengin olduğu için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığının atlatılmasında ve yüksek ateşin düşürülmesinde etkilidir. Son zamanlarda yapılan bazı araştırmalara göre, bu sebzenin kalbi güçlendirdiği ve koroner damarları genişlettiği ileri sürülüyor. Bu etkileri için; yeşil ya da kuru soğan, çiğ ya da pişmiş olarak bolca yenilebilir.  İçinde bol miktarda A, B ve C vitamini bulunan Frenk soğanı ve soğan, kalp ve prostat bozukluğu, sinir zafiyeti, cilt hastalıkları ve cinsel iktidarsızlık gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Soğanda bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler, antibiyotik vazifesi gören esanslar ve hazım arttırıcı fermentler bulunduğunu kaydeden uzmanlar, soğanın kalp ve prostat bozukluğu, pankreas tembelliği (şekerliler), sinir zafiyeti, romatizma, cilt hastalıkları, cinsel iktidarsızlık, mide zayıflığı gibi hastalıklara iyi geldiğini, bol idrar söktürdüğünü ve vücutta birikmiş su ve üreyi dışarı attığını bildirdi.

Kandaki şeker seviyesini düşürüyor

Soğanın, vücuttaki fazla tuzu da dışarı attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını arttırdığını ve kanda şeker seviyesini düşürdüğünü kaydetti. Soğan yenen ülkelerde kanserin nadir görüldüğünü ve o ülke halkının uzun yaşadığını ifade eden uzmanlar, soğanın, karaciğeri ve bağırsakları dezenfekte edip zehirlerini temizlediğini ve gıdaların orada vücudu zehirlemesini önlediğini, bağırsak kurtlarını döktüğünü belirtti. Ağızdaki soğan kokusunun giderilmesi için yemekten sonra ekmek kabuğu veya maydanoz çiğnenmesinin yeterli olduğunu size rahatlıkla söyleyebilirim.