Mühim bir hatýrlatma

Cuma günü "Konya'dan Gazze'ye Bir Nefes" programýna iþtirak etmek için Konya'daydým. Büyük Doðu Akýncýlarý Derneði'nin Konya þubesinin tertip ettiði programda terör devleti Ýsrail'in yaptýklarýndan çok bizlerin neler yapmasý gerektiðini konuþtuk. Ýsrail Ýsrailliðini yapacak da biz ne yapacaðýz?

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn son açýklamalarýnda terör devleti Ýsrail'in ve onu destekleyenlerin hedefinin Türkiye olduðundan bahsediyor. "Gazze'ye Bir Nefes" programý kapsamýnda daha önce gittiðim Kayseri'de de ve cuma günü gittiðim Konya'da da halk "Madem hedef Türkiye o zaman mücadeleye içeriden baþlamalýyýz" diyorlar.

"Terör devleti Ýsrail'le mücadele içeriden baþlasýn" sözünden kasýt Türkiye'den iþgal ordusuna katýlmak için Ýsrail'e gidenler. Mâlûmunuz hem Türk hem de Ýsrail vatandaþý olanlardan bazýlarý koþa koþa iþgal ordusuna gittiler. Çoluk çocuk Filistinlileri katlederlerken görüntüler paylaþma cüretinde bulundular. Türkiye'de tepkiler büyüyünce görüntü paylaþmayý býraktýlar.

Haklý olarak insanýmýz terör devleti Ýsrail saflarýnda savaþmaya giden teröristlerin ellerinden Türk kimliðinin alýnmasýný istiyor. Kamuoyunda artan bu talebe kayýtsýz kalmayan HÜDA PAR TBMM'ye kanun teklifi verdi. Kanun teklifi hakkýnda HÜDA PAR Genel Baþkaný Zekeriya Yapýcýoðlu þu bilgileri vermiþti: "Dünyanýn neresinde olursa olsun, hangi dine ve millete mensup olursa olsun, soykýrým suçu iþleyen katillerin Türkiye'de yargýlanýp cezalandýrýlmasýný, çifte vatandaþ olanlardan 'yurda dön' çaðrýsýna uymayanlarýn üç ay içerisinde vatandaþlýktan alýnmasý ve mal varlýklarýna el konulmasýný öngörmektedir. Teklife göre; evrensellik ilkesinin, ilgili kanunda düzenleniþ þekline göre bahsi edilen maddede sayýlan suçlarýn ülke dýþýnda iþlenmesi halinde, failin ve maðdurun vatandaþlýðýna bakýlmadan, failin Türkiye'de bulunmasý da gerekmeden hakkýnda Türk kanunlarý uygulanabilecektir. Bu nedenle, belirtilen suçlar, yurt dýþýnda bir yabancý tarafýndan yabancýlara karþý iþlenmiþ olsa ve kendisi de yurt dýþýnda bulunsa dahi, Türkiye'de cezai kovuþturmaya konu olabilecektir."

Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda görüþülmesi Ak Parti'nin desteðiyle kabul edilmiþti. Lâkin yaz tatili sebebiyle kanun teklifi Genel Kurul'dan geçemedi. Teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 158. sýrada görüþülmeyi bekliyor.

Tatil bitti ve TBMM açýldý. Mezkûr kanun teklifi Anayasa tartýþmalarýnýn gölgesinde kalmamalý. Bir an önce TBMM Genel Kurulu'nda görüþülüp yasallaþmalý. Hatta kanun teklifine Ýsrail'e para yardýmý yapanlarýn da vatandaþlýktan atýlmalarý eklenmeli. Nihayetinde terörü finansman ediyorlar. Kanunlarýmýzda terörün finansmanýyla alakalý cezalandýrýcý maddeler var. Bu maddeye Ýsrail eklenebilir.

HÜDA PAR'ýn kanun teklifi TBMM'de yasallaþýrsa iç temizlik baþlamýþ olacak ve dýþarýyla daha rahat ilgilenebileceðiz. Hýrsýzýn içeride olduðu yerin kapýsýný dýþarýdan kilitlemenin bir manasý yoktur.