Muslera ve Semih farkı

Liderin 8 puan gerisinde olan Galatasaray, sanki beraberlik maçına gelmiş gibiydi... Hiç hücumu düşünmeyen, devamlı baskı yiyen Galatasaray’ı... Beşiktaş takımı ile Muslera arasında geçen bir maç izledik.

Rakip kaleye 1 şut 1 korner kullanan sarı-kırmızılı takıma karşı 10 şut ve 5’i kaleyi bulan şut çeken bir Beşiktaş takımı vardı ilk yarıda. Bu tablo her şeyi net ortaya çıkardı.

Hızlı ve yaratıcı Beşiktaş orta sahası, Galatasaray defansını epey zorladı. Ligde en rahat gol pozisyonuna giren Beşiktaş, son zamanlarda olduğu gibi yine bitirici vuruşlarda etkisizdi. Özellikle Gomez, Olcay, Sosa ve Quaresma’nın şutlarını yine kalesinde devleşen Muslera engelleyen isimdi. Galatasaray’da Semih, Sabri ve Chedjou her topu ayaklarına alışta anlamsız şekilde yerden uzun paslarla rakibe vererek takımlarına atak yedirdiler!

Özellikle Semih Kaya’yı hangi takım istiyorsa, yöneticilerin ver-kurtul politikasını devreye sokmaları aciliyet kazandı. Bu defans kalede Muslera olmasa her maçta 3-4 gol yiyerek tarihi bir rekora imza atar!

 Galatasaray takımı ne orta alanda ne de ileride top tutamadı. Selçuk, Podolski, Burak, Sneijder ve Yasin gibi isimler oyunda vasatı geçen bir futbol sergileyemediler. 34’te Burak sakatlanıp çıkınca işler daha da zorlaştı.

İkinci yarıda baskıya karşılık veren Galatasaray’dı. Ama Beşiktaş’ın bu sene kalecilerinden çektiği nedir Allah aşkına? Hiç pozisyon yokken orta sahaya kadar çıkan Günay topa vuramayınca, Hollandalı yıldız Sneijder 40 metreden topu filelere gönderdi.

Söylüyorum, ısrarla da söyleyeceğim.. Golü attınız, ilk 5 dakika yememek için topu en uzağa atmalısınız. 2 dakika olmadan bu sefer golün ismi Gomez’di! Sabri bu pozisyonda baskı yapması gerekirken hamlesiz kaldı. 74’te Töre’nin attığı golün asistini Semih yaptı.. İyi de böyle oynarsanız Galatasaray nasıl kazanacak?