Muslera'ya dua edin!

Galatasaray’da oyuncular bir gün önce oynanan ve berabere biten derbi maçın ardından Kasımpaşa mücadelesinin önemini kavramış. Maça istek ve arzuyla başlayan Galatasaray 6.dakikada Podolski-Sneijder verkaçında Alman oyuncu az kullandığı sağ ayağıyla topu Kasımpaşa filelerine gönderip takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Kasımpaşa kendi yarı alanında pas yapma hastalığına devam edip ileriye gidemeyen takım görüntüsü verdi. Evet topun Galatasaray’da kalma yüzdesi yüksekti ama ben efektif, öne mesafe katetmeyen, ilk yarıda 2 kez kaleye şut atan, şampiyonluğa oynayan takıma hiç yakışmadı. İlginç olan Galatasaray’ın hücumu yok, pozisyonu yok, gücü yok. Şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek için mutlak kazanması gereken maçta lig 13.’sü olan Kasımpaşa golden sonra Galatasaray’ı kendi alanına hapsetti. İlerideki dörtlü Podolski, Yasin, Bruma ve Sneijder geri dönüşleri ya yapmadılar ya kır koşusu şeklinde döndüler.

İkinci yarıya da kaldığı yerden iştahlı ve coşkulu devam eden ev sahibi Kasımpaşa’ydı. Lacivert-Beyazlılar 53.dakikada bu arzulu ve istekli oyununun karşılığını Eduok’un golüyle süsledi. Beraberlik golünden sonra papucun pahalı olduğunu gören Galatasaraylı oyuncularatak yapmaya başladılar. Sarı-Kırmızılılar’da kimse rakip arkasına koşu yapmıyor ve top atmıyor derken bir kez Carole ile Bruma yaptı. Bu atakta Bruma takımını yeniden öne geçiren golü attı. 74’te Kasımpaşa Otigba’nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı ama Galatasaray bu avantajdan yararlanamadı. 78’de Hakan Balta’nın sebep olduğu penaltıyı Muslera kurtarınca Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı. Cim-Bom böyle oynamaya devam ederse lastik bir yerde hem de fena patlayacak. Benden söylemesi.