Mutfağınızdan eksik etmeyin

Sağlıklı yaşamın ilk kuralı, sofranızda yapacağınız ufak değişiklikler olmalı. Kanserle savaşan, tansiyon ve kolesterolü düşüren sihirli besinleri tüketmeye özen gösterin.

-Nar: Antioksidan etkilerinden ve arterlerde plak oluşumunu azaltma becerisinden dolayı mevsiminde her gün yemelisiniz. Hem meyvesi hem de suyu iyi bir seçimdir.

-Ispanak: Gözünüzü hasarlara  karşı korur. Harika bir demir ve folik asit kaynağı olması ise ayrıcalıklı özelliklerindendir.

-Çörekotu: Çörekotu tohumlarının hem işlenmemiş formu hem de ayrıştırılmış aktif maddeleri tümör karşıtı etki gösterir. Çörekotundaki timokinonun kanser tedavisindeki etkisi  kanser tedavisinde en yaygın olarak kullanılan kemoterapi ilaçlarından biri ile eş değer çıktığını da hatırlatmalıyım.

-Keten Tohumu: Keten tohumu yağı omega 3 yağ asitlerini içerir. Östrojen kaynaklı göğüs kanserlerinin önlenmesinde etkilidir.

-Sarımsak: Kanseri önleyici, tansiyon ve kolseterol düşürücü etkiye sahiptir.

-Yoğurt: İyi bir protein, kalsiyum, fosfor, B vitamini, çinko ve diğer birtakım besin kaynağıdır. Bağışıklık fonksiyonunu artırır.

Kefirin faydaları saymakla bitmez

Kefir iyi probiyotik kaynağıdır ve sağlığa olumlu etkileri saymakla bitmez. Sindirim sistemini güçlendiri. Antimikrobiyal aktiviteyi üst düzeyde tutar. Besinler ve bağırsaklardaki emilim sağlayıcı yüzeyler açısından patojen mikroorganizmalarla yarışarak mukozal adezyonlarını ve beslenmelerini önler. Antitoksin üretir ( zararlı toksinleri yok eden madde üretimi). İmmün fonksiyonları güçlendirir. Allerjik reaksiyonlardan koruyucu özellik taşır ve  alerjik koliti önler.  Antioksidant ( kanser karşıtı ) özellik gösterir. Kolesterolü azaltır.