Temiz bir mutfak hemhastalýklardan korunmanýzý hem de yediklerinizin besin deðerinin korunmasýný saðlar. Ýþte size birkaç öneri.
-Buzdolabýnýzýn sýcaklýðýný en az 4 dereceye ayarlayýn. Bu mikroplarýn çok yavaþ çoðaldýðý sýcaklýktýr.
-Yemeði piþirdikten 2 saat sonra buzdolabýna koyun.
-Bez ve süngeri haftada bir deterjanlý su ile kaynatýn. Özellikle çið hayvansal besinlerden bezlere mikrop bulaþýr.
-Doðrama tahtalarýný sýcak deterjanlý su ile yýkayýn.Et ve balýðýn temas ettiði tahtaya, diðer besinlerin temas ettirmeyin.
-Et, tavuk ve balýk gibi hayvansal besinlerin iyi piþtiðinden emin olun.
-Kesinlikle çið ve az piþmiþ yumurta yemeyin. Haþlarken; su kaynadýktan sonra en az 6-7 dakika piþirme iþlemine devam edin.
-Mutfak tezgahhýný düzenli aralýklar 4 litre suya 1 yemek kaþýðý çamaþýr suyu ilave ederek silin.
-Elde yýkanan bulaþýklar kendi kurusun, bezle kurulamak mikrop getirir.
-Çið et gibi hayvansal besinleri elledikten sonra hemen ellerinizi sabunla yýkayýn.
-Dondurulmuþ besinleri eritmek için bir gece önce buzdolabýna indirin. Acil durumda akan soðuk su altýnda eritebilirsiniz. Soba, kalorifer üzerinde eritmeyin.