Mutfakta 10 sihirli dokunuþ

Temiz bir mutfak hemhastalýklardan korunmanýzý hem de yediklerinizin besin deðerinin korunmasýný saðlar. Ýþte size birkaç öneri.

-Buzdolabýnýzýn sýcaklýðýný en az 4 dereceye ayarlayýn. Bu mikroplarýn çok yavaþ çoðaldýðý sýcaklýktýr.

-Yemeði piþirdikten 2 saat sonra buzdolabýna koyun.

-Bez ve süngeri haftada bir deterjanlý su ile kaynatýn. Özellikle çið hayvansal besinlerden  bezlere mikrop bulaþýr.

-Doðrama tahtalarýný sýcak deterjanlý su ile yýkayýn.Et ve balýðýn temas ettiði tahtaya, diðer besinlerin temas ettirmeyin.

-Et, tavuk ve balýk gibi hayvansal besinlerin iyi piþtiðinden emin olun.  

-Kesinlikle çið ve az piþmiþ yumurta yemeyin. Haþlarken; su kaynadýktan sonra en az 6-7 dakika piþirme iþlemine devam edin.

-Mutfak tezgahhýný düzenli aralýklar  4 litre suya 1 yemek kaþýðý çamaþýr suyu ilave ederek silin.

-Elde yýkanan bulaþýklar kendi kurusun,  bezle kurulamak mikrop getirir.

-Çið et gibi hayvansal besinleri elledikten sonra hemen ellerinizi  sabunla yýkayýn.

-Dondurulmuþ besinleri eritmek için bir gece önce buzdolabýna indirin. Acil durumda akan soðuk su altýnda eritebilirsiniz. Soba,  kalorifer üzerinde eritmeyin.