Mutfakta 10 sihirli dokunuş

Temiz bir mutfak hemhastalıklardan korunmanızı hem de yediklerinizin besin değerinin korunmasını sağlar. İşte size birkaç öneri.

-Buzdolabınızın sıcaklığını en az 4 dereceye ayarlayın. Bu mikropların çok yavaş çoğaldığı sıcaklıktır.

-Yemeği pişirdikten 2 saat sonra buzdolabına koyun.

-Bez ve süngeri haftada bir deterjanlı su ile kaynatın. Özellikle çiğ hayvansal besinlerden  bezlere mikrop bulaşır.

-Doğrama tahtalarını sıcak deterjanlı su ile yıkayın.Et ve balığın temas ettiği tahtaya, diğer besinlerin temas ettirmeyin.

-Et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerin iyi piştiğinden emin olun.  

-Kesinlikle çiğ ve az pişmiş yumurta yemeyin. Haşlarken; su kaynadıktan sonra en az 6-7 dakika pişirme işlemine devam edin.

-Mutfak tezgahhını düzenli aralıklar  4 litre suya 1 yemek kaşığı çamaşır suyu ilave ederek silin.

-Elde yıkanan bulaşıklar kendi kurusun,  bezle kurulamak mikrop getirir.

-Çiğ et gibi hayvansal besinleri elledikten sonra hemen ellerinizi  sabunla yıkayın.

-Dondurulmuş besinleri eritmek için bir gece önce buzdolabına indirin. Acil durumda akan soğuk su altında eritebilirsiniz. Soba,  kalorifer üzerinde eritmeyin.