Müthiş geri dönüş

Ligde son 2  haftadır kazanamayan ve artık puan kaybına tahammülü olmayan bir Galatasaray vardı. Sarı-Kırmızılılar için bir gün sonra Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini rahat bir şekilde oturup keyifle seyredebilmenin yolu, bu maçı kazanmaktan geçiyordu.

13 maçta 14 gol yemiş Galatasaray. Muslera, geldiği günden beri en çok golü bu sezon yemiş. Bu, şampiyonluğa giden bir takımın istatistiği değil.

Bu maç öncesi ilk hamleyi Hamza hoca; defansta değişikliğe giderek, Sabri, Chedjou, Hakan, Telles dörtlüsüne dönüş yaparak gerçekleştirdi. Burak’a, sakatlığını düşünerek, hamle oyuncusu olarak kulübede acil önlem planı olarak yer verdi. Çok enteresan bir mücadele oldu. Her iki takım da birbirlerine inanılmaz alanlar ve pozisyonlar verdiler.

Olcan Adın, Yasin Öztekin, Sneijder, Umut Bulut gol pozisyonlarına girdi ancak atamadı. Aynı şekilde Kasımpaşa’nın her atağında hiçbir rakiple karşılaşmadan 3’e 1 pozisyonlar yakalaması, Galatasaray takımının savunmayı sevmediğinin net kanıtı. İlk yarı kaçanlar gol olsa, 5-2 gibi skorla iki takım da soyunma odasına gidebilirdi.

Galatasaray’da en etkili isim Sneijder’di. Uzaktan attığı şutlar ve istekli oyunuyla göze battı.

Golleri yapan Castro ve Tunay olunca, Kasımpaşa ilk yarı 2-0 önde soyunma odasına gitti.

İlk yarıda Kasımpaşa savunmasının arkasına atılan toplar tam “Burak Yılmazlık”tı. Hamza Hoca da bunu fark edip; Burak’ı oyuna alıp, arkasına Sneijder’i, sağa Umut’u sola Yasin’i alarak taktik değişiklik yaptı. İlk yarıda hiç görünmeyen kaptan Selçuk golle döndü. Ardından yine Yasin getirdi, Umut dokundu skoru 2-2’ye getirdiler. Son olarak Burak sahneye çıktı ve takımını ve hocasını ipten alan golü attı.

Geçen haftanın tam tersi bu maçta Galatasaray için yaşandı. Buradaki fark ise 2-0’dan 3-2 yaparak alınan galibiyet ve geri dönüştü.