Müthiş yarış devam ediyor

Çok istekli, arzulu ve kazanmak adına hep ileri oynamak isteyen iki takımın mücadelesini seyrettik. Ama pozisyon yok. Gole yaklaşılan dakika Motta’nın33’üncü dakikadaki nefis vuruşu ve aynı güzellikte Konyaspor’un kalecisinin kurtarışı oldu. İsmail uzun sakatlık döneminden sonra yerini yadırgamadı. Enteresan olan sol tarafta hem Motta hem İsmail oynarken takımın formda oyuncusu Atiba yine sağbeke çekildi.

İlk yarının kesin hakimi Beşiktaş’tı. Konya kalecisi yerinde kurtarışlarla takımının bu yarıda mağlup duruma düşmesini engelledi. Bu yarıda yüzde yüz gollük 3 pozisyonu çıkardı.Sahasından çıkamayan Konyaspor’a ilk yarı boyunca her hattı ile üstünlük sağlayan Beşiktaş oldu. Kısaca ilk yarı çok hareketli oldu. Veli orta sahanın en çalışkanıydı. Tolga’yı da unutmamak gerek. Hasan Kabze’nin vuruşunu nefis çıkararak takımına moral verdi. 

Konyaspor esasında ligin iyi takımlarından biri.  Ama ne hikmetse ilk yarıda çok varlık gösteremedi. Ama ikinci yarı Konyaspor gerçek kimliğinde top oynamaya başlayınca Beşiktaş zorlanmaya başladı. Bu dakikalarda Tolga öne çıktı. Bir takımın kalecisi iyi ise sırtının yere gelmesi zor oluyor. Tolga’nın kurtarışları arkadaşlarına moral verdi. Beşiktaş kazanma isteğini hiç eksik etmedi ve bunun mükafatını da gördü, çok güzel bir organizasyonla Oğuzhan ile golüne kavuştu. Tabi burada ameliyat sonrası ilk kez forma giyen Gökhan Töre’nin oyuna girmesi ile birlikte yaptığı katkıyı da unutmamak lazım.

Teknik direktör Biliç’i belki de ilk kez bu kadar heyecanlı gördüm. 90 dakika boyunca kenarda sağa sola koştu, hop oturup hop kalktı..

Tolga hem iyi bir arkadaş hemde iyi bir kaleci. Oğuzhan, Veli ve Olcay elinden geleni ortaya koyan Atiba ise kaliteli bir yabancı. Beşiktaş istim üzerinde. Gelecek sene için hazırlıklarını daha çok savunma güvenliği üstüne kurmalı derim.

Şampiyonlar Ligi’ne direk gitmenin yolu ikincilikten geçiyor. Beşiktaş da bu yarışı bırakma niyetinde görünmüyor. Deplasmanda aldığı 1 puan da bu yarışı devam ettirmesi açısından önemlidir.