Namýk Tan, Özgür Özel'in kayyumu mu?

CHP Genel Baþkaný Özgür Özel TBMM'de yapýlan "Ýsrail tehdidi" konulu "kapalý" oturum devam ederken dýþarý çýktý ve ellerini kollarýný sallayarak, dizlerini kýrýp bulunduðu yerde esneyerek "ikna olmadýklarýný" söyledi.

Dediðine göre "Erdoðan enflasyonu ve partisini toparlayamadýðý için insanlarý korkutarak gündemi deðiþtirmeye çalýþýyor" imiþ.

Devamýnda Ýsrail'e kefil oldu CHP Genel Baþkaný: "Ýsrail'in Türkiye'ye saldýrmasý çýlgýnlýk deðil, olasýlýk deðil, çünkü bu olabilecek bir þey deðil" dedi.

Özgür Özel'e kim veriyor acaba bu güvenceyi? Nasýl bu kadar emin olabiliyor?

ÖZGÜR ÖZEL ÝSRAÝL'E KEFÝL MÝ GERÇEKTEN?

Bir senede dünyanýn gözü önünde, yarýsýndan fazlasý çocuk ve kadýn olmak üzere en az 42 bin insaný hunharca katlettikten ve Gazze'yi yaþanmaz hale getirdikten sonra þimdi de Lübnan'da ayný planý uyguluyor Ýsrail. Eþ zamanlý olarak Suriye'yi bombalýyor. Ýran'a saldýrmasý an meselesi. BM kürsüsünde gösterdiði haritada bu ülkelere ek olarak Irak ve Yemen'i de lanetliler olarak iþaretliyor.

Yani bütün güney sýnýrýmýz halihazýrda ve yakýn dönem planlarýnda Ýsrail'in hedefi ama Özgür Özel'e göre Türkiye'ye saldýrmasý olasýlýk bile deðil!

Üstelik 2233 yýllýk kara kuvvetlerine dolayýsýyla devlet tecrübesine sahip bir ülkenin ilgili tüm kurumlarýnýn tehdit algýsýna, istihbarat çalýþmasýna, süreç deðerlendirmesine göre dikkatle takibi gereken bir konu CHP elitlerine göre basit bir siyasi numara.

Ýnanýlýr gibi deðil.

2233 YILLIK TÜRK DEVLETÝNE DEÐÝL 76 YILLIK ÝÞGAL DEVLETÝNE ÝTÝMAT ETMEK

Özgür Özel'in orta-uzun vadedeki olasý riskleri görmemesi bir yana, mevcut durumu okuyamadýðý da anlaþýlýyor. MGK kararlarýndan bihaber. Ýsrailli yetkililerin önünde poz verdiði haritalara, Ýsrailli rütbelilerin kollarýna taktýðý peçlere, arzý mevud haritalarýna göz ucuyla bile bakmamýþ.

Ýyi de, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkaný ve Türk Silahlý Kuvvetleri'nin Baþkomutanýna, Milli Güvenlik Kurulu'na, Milli Savunma Bakaný ile Dýþiþleri Bakaný'na, Milli Ýstihbarat Teþkilatý'nýn hassas saha bilgilerine güvenmeyen Özgür Özel kime inanýp güveniyor derseniz cevap hemen yaný baþýnda.

Mavi Vatan'a "masal" diyen eski büyükelçi Namýk Tan'a inanýyor Özgür Özel!

Bu görüþü savunan birkaç arkadaþ daha varmýþ CHP'de, eskiden devletin kurumlarýnda çalýþan. Öyle diyor Özgür Bey.

Ülke yönetmeye talip bir parti baþkaný için cýlýz bir dayanak bu. Eski diplomat öyle dedi, amcaoðlu böyle dedi þeklindeki bir deðerlendirme tarihin kritik bir dönemecindeki sorumluðundan kurtarmaz CHP Genel Baþkanýný.

YÜZDE 89.4 ÖZGÜR ÖZEL GÝBÝ DÜÞÜNMÜYOR

Üstelik bu yanlýþ deðerlendirmeler CHP ile toplum arasýndaki uçurumu da derinleþtiriyor. Siyaset ayný zamanda bir duygudaþlýk iþidir.

Areda Survey araþtýrma þirketinin ülke genelinde bin 100 kiþiyle yaptýðý güncel araþtýrmaya göre Türk halkýnýn yüzde 89.4'ü Ýsrail'in Türkiye için tehdit oluþturduðunu düþünüyor. Özel ve Tan gibi düþünenler yüzde 10.6. Üstelik 2023 Aralýk'ýnda da oran yüksek; yüzde 81,6.

Cumhurbaþkaný Erdoðan dün partisinin grup toplantýsýnda konuya açýklýk getirdi ve "Her iki bakanýmýz da idrak kapýlarý açýk olanlar için fotoðrafý tüm netliðiyle ortaya koydu" dedikten sonra "Özgür Özel'in açýklamalarýný esefle karþýlýyoruz. Açýkçasý sayýn Özel'den ülke güvenliðine dair meselelerde daha olgun bir tavýr beklerdik" diyerek toplumun yüzde 89'unun tepkisini de dile getirmiþ oldu.

PKK DA ÝSRAÝL'E KEFÝL

Bu arada PKK/YPG elebaþlarýndan Bese Hozat da konuþmuþ ve "Ýsrail Türkiye'ye asla saldýrmaz" diyerek güvence vermiþ. Özgür Özel ile eþ zamanlý ve ayný içerikle yapýlan açýklama kötü bir tesadüf (?!) tabii.

Özgür Özel dediði gibi ülke menfaatlerini her þeyin üstünde tutuyorsa ve siyasi bir rehine deðilse eðer, bu çok kritik anlarda kendisine yanlýþ laflar ettiren "danýþman"lardan bir an evvel kurtulmalý. PKK'nýn sahibinin sesiyle konuþmasý yadýrganmaz ama Cumhuriyeti kuran parti için çok tehlikeli sular bunlar.

CHP'DE VESAYET DEVAM EDÝYOR

Bir de iþin siyasi vesayet kýsmý var. En kritik meselelerde, en kritik toplantýlarda hep Namýk Tan var Özel'in yanýnda. Cumhurbaþkaný Erdoðan Özel'i kabul ettiðinde, CHP'yi ziyaret ettiðinde o dar kapsamlý toplantýlara girdi Tan. Rapor tuttuðu söylendi ama kim için ya da ne amaçla rapor tuttuðu açýklanmadý.

Ýþin aslý, Namýk Tan'ýn Özgür Özel yanýndaki varlýðý CHP Genel Baþkanlýðý makamýna atanmýþ kayyuma dönüþüyor giderek.

Tarih tekerrür ediyor da diyebilirsiniz. Malum CHP'de Özel-Tan iliþkisinden önce de Kýlýçdaroðlu-Ünal Çeviköz ikilisi vardý ve fonda hep ayný plak çalýyordu.