Namoğlu tehlikeli sularda yüzüyor!

Henüz daha ligin 6. haftası bitti ancak MHK’nin yaptığı çok yanlış ve tehlikeli hakem atamaları ve bununla doğru orantılı hakem hataları nedeniyle ortalık karmakarışık bir hale geldi.

MHK içindeki en büyük sorun başkan Yusuf Namoğlu’nun hakem atamalarını kimseye danışmadan tek başına ve kendi kafasına göre yapıyor olması. Geçen hafta, Rizeli Yusuf Namoğlu’nun hakem-hoca ilişkisi içinde çok yakın ve samimi olduğu hakem Özgür Yankaya’yı 4 maçın ikisinde Rizespor müsabakalarına verdiğini ve bunun çok yanlış olduğunu, hakemi de, Türk futbolunu da yıpratacağını yazdım. İşte MHK Başkanı Yusuf Namoğlu bu kez de Aynı Özgür Yankaya’yı Galatasaray -Antalyaspor maçına vererek bir yanlışa daha imza attı.

İki sezon önce Gaziantep-Galatasaray maçında Sarı-Kırmızılılar’ın golü ile aynı anda ayağı ile gol atar gibi  bir  hareket yapan ve bu nedenle ciddi bir şekilde yıpranmış olduğu herkes tarafından bilinen Özgür Yankaya, bu kez de Antalyaspor bir farklı önde iken misafir takımın net bir golünü faul nedeniyle iptal etti. Yani Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi! Aynı Yusuf Namoğlu bu sezon üçüncü maçını yöneten Cüneyt Çakır’ı 2. kez Beşiktaş maçında görevlendirdi.

 Ligin ilk haftasındaki Karabükspor maçında oyunu 20 saniye fazla oynatıp Galatasaray’ın gol atmasına neden olan Bülent Yıldırım, bir maç haftası dinlendikten sonra tekrar Süper Lig’de görev alırken, Galatasaray’ın Kayserispor deplasmanında puan kaybettiği maçı yöneten Mete Kalkavan ise önemli bir hata yapmadığı halde iki maç haftası dinlendirildikten sonra tekrar maç alabildi. Yusuf Namoğlu unutmamalı ki hiç kimse saf değil ve herkes olan biteni anlayabilecek zekaya sahip! Kendisine tavsiyem sadece 2 hafta kenara çekilsin ve hiç bir şeye karışmasın, hakem atamalarını da diğer kurul üyeleri yapsın, bakın herşey nasıl düzelmeye başlayacak. Geçtiğimiz haftanın hakem hataları ise oldukça fazla ve takımlar adına can yakıcıydı.

Konyaspor-Adanaspor maçında hakem Barış Şimşek, iki takımında çok net birer penaltısını vermezken felaket bir yönetim gösterdi. G.Antepspor-Bursaspor maçında dişçi hakem Tolga Özkalfa bu kez Bursaspor’un dişini değil fişini çekti! Karnına top çarpan Bursasporlu Erdem için topa eli ile dokunduğunu sanarak 45. Dakikada Bursaspor  aleyhine hem penaltı kararı verdi, hem de  bu oyuncuya kırmızı kart göstererek büyük bir skandala imza attı. Osmanlıspor -Fenerbahçe maçında ise ev sahibi takım oyuncusu Regattin, ayağını kaleci Volkan’ın ayağına takarak kendini yere attı ve hakem Mete Kalkavan da bu aldatmayı yedi ve Fenerbahçe adına yanlış bir penaltı kararı verdi.