Nani’nin golü ofsayt

Sezona kötü bir başlangıç yapan ancak daha sonra lige ağırlığını koyup başarılı sonuçlar alan ve son yedi haftadır yenilmeyen Başakşehirspor, Kadıköy’de 83 dakika direndi ancak yenilmekten kurtulamadı. 

İddialı transferler ile  ligde ve Avrupa’da hedef kovalayan, son sekiz haftadır kaybetmeyen ve  Celtic karşısında oldukça yıpranan Fener ise derbi haftasını 3 puanla kapatarak avantaj sağladı. Celtic maçına göre Fabiano,  Hasan Ali, Markovic ve Diego’yu oynatmayan ve yerlerine Volkan Demirel, Caner, Ozan ve Nani ile başlayan Pereira, bu maça kırmızı kart gören Diego’yu da kulübeye göndererek doğru bir iş yaptı.

Bir tarafta Fenerbahçe’den gönderilen Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Semih Şentürk, Bekir, Galatasaray’dan yollanan Uğur, Yalçın, Mehmet Batdal, Ferhat gibi oyuncuların oynadığı Başakşehirspor.. Öte yanda ise Nani, Fernando, Van Persie, Kjaer, Markovic gibi yıldızların oynadığı Fenerbahçe. Bu maça çıkarken de iki takım arasındaki fark ise sadece Fenerbahçe’nin atmış olduğu iki gollük farktı.

İlk yarıda biraz daha baskılı oynayan taraf ev sahibi takımdı. 20. dakikada sakatlanan Alper Potuk’un yerine Markovic oyuna girdi. Oyunun ikinci yarısında ise Fernandao ve Ozan Tufan ikilisinin yerine Van Persie ve Diego değişikliğine giden Pereira beklediği golü zor da olsa buldu..

UEFA tarafından en önemli maçlarda görevlendirilmeye devam edilen ve son Chelsea-Porto karşılaşmasında da başarıyla çıkan Cüneyt Çakır, müsabakanın ilk dakikalarında sertliklere karşı oldukça hoşgörülü davrandı. Nani’nin attığı şutta Van Persie ofsayt pozisyonundaydıve kafasını eğerek kalecinin şaşırmasına neden oldu. Tartışmaya açık bu pozisyonda bana göre ofsayt kararı vermesi daha iyi olurdu. Josef in ağlara gönderdiği topta verilen ofsayt kararı ise doğruydu.