Nani’yi satın gitsin

Fenerbahçe’de farklı bir gündem oluşuyor. Çin’in Nani’ye transfer teklifi rakamsal olarak ister istemez Fenerbahçe’nin ve futbol kamuoyunun ilgisini çekti. Söylentiye göre Çin kulübü 20 milyon euro vermiş, ayrıca Nani’ye de yıllık 10 milyon euro teklif etmiş. Ama her nedense Nani ‘Fener’i şampiyon yapmadan gitmem’ demiş, Aziz Yıldırım da ‘Asla bırakmam’ diyor. Nani için de iyi çocuk diyor. Futbol dünyamızda hiçbir futbolcu için “satılamaz” kaydı gerçekçi değildir. Her neyse... Biz kendi süper ligimize dönelim...

Lige ara verildiği zamanı hiç sevmem. Çünkü sezonun başındaki ilk maç gibi gelir bana. Maça konsantre olmaları zordur. Üstüne üstlük deplasmanda oynayacağı bir maç bu. Fenerbahçe için de çok kolay geçecek diyemem. Son Kayseri kupa maçında Fener bir kez daha gördük ki zorlana zorlana kazanan oldu. Pozisyonlar bulmadı mı, buldu elbette. Ama Persie’ye bakıyorum, hayretler içinde kalıyorum. Bu adamın şanı şöhreti var. Geçmişi mükemmel ama gel gör ki Fener forması altında hiç de adına yakışan bir performans göstermiyor. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda ya gol kaçırıyor ya da gol vuruşu yapıp ıska geçiyor.

Kısacası böylesine olağanüstü büyük transfer diye alınan Van Persie, Fenerbahçe’ye yakışmıyor.

Nani’nin de olağanüstü bir futbol sergileyerek Fenerbahçe’ye katkı sağladığı söylenemez. Bireysel takılmayı seviyor. Madem böyle bir tansfer teklifi geldi, ver gitsin be kardeşim! Dünyanın sonu değil ya. Markoviç var, Volkan Şen var, böylesine alternatifleri olan bir takımda Nani asla vazgeçilmez değildir.

Fener, takım olarak kazanıyor kazanmasına ama savunma direnci olmasa maçların sonucunu 3 puanla bitirmesi de hayal olurdu. Allah’tan iyi savunmaya sahip de rakip takımlara gol şansı  az veriyor. 40 küsur senelik maziyi doldurabilmek için Pereira’yı başarılı görüyoruz. O dönemlerin Fenerbahçe’si şampiyon olduğu zaman iki elin parmakları kadar kalesinde gol görmemişti. Savunma anlayışı ile şampiyon olmuştu. Şimdi yarım asra yaklaşan bir dönemde Teknik Direktör Vitor Pereira’nın Fenerbahçe’si de aynı görüntüleri vermek üzere.