Merhabalar,
Çýlgýn fikirleriyle, gezip görerek ufuklarýný açan ve mesleki tecrübelerini geliþtiren ikili Suudi Arabistan Riyad’da Narcissus Hotelde geliþtirdikleri konsept çalýþmalarla dikkatleri üzerlerine çekmeyi baþardýlar.
Executive Chef Hüseyin Özer ve food & bevarage director Murat Aydemir Suudi Arabistan’ýn baþkenti Riyad’da bulunan Narcissus Hotelin bütün konseptlerini oluþturarak muhteþem bir açýlýþla kýsa sürede oteli Riyad’ýn bir numarasýna taþýdýlar. Prens ve Prenseslere hazýrladýklarý el emeði göz nuru özel Türk yemeklerini kendi elleriyle servis yaparak hayran býraktýlar.
Mutfaktan son sunuþa mükemmel ekip ruhu ve uyumuyla devleþen ikili mutfak kadrosuyla servis kadrosunun bir bütün olduðu zaman misafir memnuniyetini olumlu yönde üst seviyelere taþýyarak özellikli tercih sebebi olacaðýný yaptýklarýyla Ortadoðu Turizminde otelcilik sektöründe göstererek emin adýmlarla gece gündüz demeden çalýþmalarýný sürdürüyorlar.
Otel bünyesinde bulunan Arjantin, Çin, Ýtalyan, Sea food ve All day dining Restaurant ile her zevke ve damaða göre alternatifler sunan Narcissus Hotel 280 süit oda ve ultra lüks modern sanat tasarýmýyla dikkatleri çekiyor.
Adeta Dünya Karmasý
Ýkilinin ekibinde 20 farklý ülkeden personel çalýþmaktadýr. Farklý renkleri ve yetenekleri bir ahenk içerisinde otelin baþarýsý için buluþturan ikili ülkemizi ve Türk yemeklerini tanýtmak için de özel bir çaba harcýyor. Kullandýklarý birçok malzemeyi de Türk markalarýndan seçiyorlar.
Helal olsun bu muhteþem ekibe
Ýzmir Çeþme’de yollarý kesiþen ikili Suudi Arabistan Riyad’da Türk otelciliðinin gururu oldu. Murat Aydemir 1969 Çeþme Ýzmir doðumlu, mesleki kariyerinde 13 yýl Çeþme Altýn Yunus yiyecek içecek müdürlüðü, 10 yýl Çeþme Shareton yiyecek içecek müdürlüðü, 2 yýl Corendon Solto ve halen Narcissus Riyad Hotel’in Yiyecek içecek koordinatörlüðü görevini yapýyor. Hedefi yurt dýþýnda uluslararasý zincir otellerde Genel Müdür olarak Türk otelcisini dünyada en iyi þekilde temsil etmek. Sürekli kendini geliþtirerek hiç durmadan Türk ve dünya mutfaklarý üzerine araþtýrmalar yapan ve özel dokunuþlarla beðeni toplayan genç Executive Chef mutfaða aþýk bir isim.
Genç Chef Hüseyin Özer’in Penceresinden…
Yemek, yemek kadar yemek yapmakta bir kültürdür aslýn da. Özenle sunulan yemekleri hazýrlayan, damaklarýmýzda unutulmaz tatlar býrakan o lezzetleri kimler mi piþirir? Gelin beraber bu önemli sorunun cevabý için ufak bir inceleme yapýp seyre dalalým.
Kendini etrafýna kapatmýþ yaptýðý yemeðe odaklanmýþ, temizlik önceliði, damak tadý vazgeçilmezi olmuþ birini görürseniz o bir lezzet ustasý ‘ AÞÇI ‘ dýr diyebiliriz. Ýyi aþçýlarý seyretmek bir zevktir. Gerçekten iyilerse, ‘uyum için’ çalýþýrlar. Onlarý izlemek, bale ya da modern dans gösterisi izlemek gibidir. Ýyi bir aþçý; tekniði iyi, düzenli, tecrübeli, temiz ve tutkulu olmalýdýr. Ýyi aþçýlar arasýna girmek istiyorsanýz kendini geliþtirmeyi, öðrenmeyi ilke edinmiþ biri olmalýsýnýz , önünüze konulan malzemelerden en iyi eseri hazýrlamalý bir sanat ircaa eder gibi , bir nakýþ iþler gibi fanatikçe bir baðlýlýk ve saðlam bir beden ile çalýþmayý saðlayacak kadar tutarlýlýk göstermelisiniz. Tutarlýlýk, aþçýlýk zanaatý içinde en önemli meziyettir aslýn da , her geldiðinde ayný lezzeti ve tadý bulmak isteyen müþteri ancak memnun ve sadýk kalan müþteri olacaktýr.
Günümüzde artýk ne iþ icra ederseniz edin, iþinizi iyi yaparken belli baþlý karakteristik özelliðine de sahip olmalý ve bunlarý mutfaðýmýzda yoðurmalýyýz
Stres anlarýnda önce kendimizi yönetebilmeli, soðukkanlýlýðýmýzý koruyarak öncelikli iþlerimizi belirleyerek kriz anlarýný, beklemedik durumlarý iyi yönetebilmeliyiz. Takým çalýþmasý uyum halinde çalýþmalý alýn terimize ruhumuzu da katarak eþsiz tatlar yaratmamýza yardýmcý olacaktýr. Bu baðlamda iyi aþçýlarý 3 ayrý kategoride deðerlendirebiliriz.
Birinci sýrada sanatçý ruhlu olanlar gelir: Bu kiþiler, istisnai derecede yetenekli ve pahallý bir azýnlýktýr. Bu grup içerisinde; pastacýlarý, (aþçýlýk dünyasýnýn nörologlarý) þef yardýmcýlarýmýzý, kasap ve meze psikopatlarý ile muhteþem soslar yapabildiði için kendini beðenmiþliðine göz yumulan bazý sos uzmanlarýný sayabiliriz.
Ýkinci grupta ise sýradanlar gelir. Bu gruptakiler, bir tekstil fabrikasýnda çalýþmakla aþçýlýk arasýnda çalýþmayý fark gözetmezler. Onlar tekstil den iyi kazanç getirdiði düþündüðü için bu iþi yapmaktadýrlar. Son olarak ise kiralýk askerler vardýr: bunlar aþçýlýðý para için ve iyi yapan insanlardýr. Yemek yapmayý sevmeseler bu konuda yetenekli olmasalar da profesyonel olduklarý ve iyi para aldýklarý için güzel yemekler yapabilirler.
Aþçýlýk bir zanaattýr bence, iyi bir aþçýda zanaatkardýr, sanatçý deðil. Zanaatlýk kötü bir þey deðildir. Ülkemizin muhteþem eserleri zanaatkarlar tarafýndan yapýlmýþ olduðunu unutmayalým. insanýn zanaatýnýn ustaca yapmasý da soylu, onurlu ve tatmin edici bir þeydir. profesyonelliðinden gurur duyan bir kiralýk askeri, bir sanatçýya her zaman yeðlerim. ‘’Sanatçý’’ lafýný iþitince, kafamda iþe zamanýnda gelmeyi gerekli görmeyen biri canlanýr.
Dahi olduklarýný sandýklarýndan müþterilerden çok kendilerini tatmin etmeye çalýþýrlar.
Sizler baþarýya doymayýn bizlerde sizleri gururla paylaþmaya devam edelim yolunuz açýk olsun…