Nasıl hoşuma gitti anlatamam

Uzun zamandır herhangi bir habere bu kadar çok sevinmemiştim. Bizim memlekette haftalar vardır bilirsiniz, adet yerini bulsun diye birkaç organizasyon yapılır.Engelliler Haftası böyle geçer mesela... Sivil toplum örgütlerinin etkinliklerine medya yer vermez, hiçbir haber programda engellilerin sorunları konuşulmaz, hafta biter bir sonraki seneye kadar konu kapanır.

TRT Haber’de İşitme Engelliler için haber bülteni tanıtımını görünce çok sevinmemin sebebi bu.Sadece sembolik ya da haftalık değil her gün devam edecek bir bülten bu.Kamu yayıncılığı açısından da son derece doğru bir iş yapılan.

Hoş bizim memlekette bir başka adet daha vardır, herkes ekranda izlemediği şeyleri görmek istediğini söyler, bir süre sonra kamu yayıncılığı yapıyor olsa bile reyting hesabı sorar...

Kimse kusura bakmasın, böyle bir bülteni ancak TRT taşıyabilir, onlar da gereğini yapmışlar. Dedim ya, televizyon dünyasında duymaktan en keyif aldığım haber oldu bu. İnandırıcılığı arttırmak için popüler kültürü de es geçmeyeyim.Yemin ederim, Hürrem Sultan setlere dönse bu kadar sevinmezdim. 

Kıvanç Tatlıtuğ hayranları

Kuzey Güney bu sezon final yapacak ya, Kıvanç Tatlıtuğ hayranları üzülmesin.Televizyon kulislerinde konuşulanlara göre Tatlıtuğ’un yeni dizisi, kanalı ve hatta rol arkadaşı bile belli. Ocak ayında başlayacak ve Star TV’de ekrana gelecek dizide Tatlıtuğ’a, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisinde Aylin rolüyle ünlenen Farah Zeynep Abdullah eşlik edecek.

Bunlar kulislerde konuşun isimler ve tarihler ama kesin olan bu dizinin Nermin Bezmen’in ‘Kurt Seyd ve Shura’ romanıın uyarlaması olacağı. Bolşevik İhtilali’nin ardından İstanbul’a gelen Çarlık Rusya’sı zengini ailelerin hayatları anlatılacak. Senaryo oldukça zor ve belli ki prodüksiyon bedeli de yüksek olacak...