Nasrallah'ý kim sattý?!

Aksa Tufaný, Ýsrail mitini yerle bir etmiþ, MOSSAD'ýn karizmasýný fena halde çizmiþti.

6 gün sonra bir yýlýný dolduracak olan saldýrýlarýna raðmen Hamas'ýn elindeki rehineleri kurtaramamýþ olmasý da Ýsrail karizmasýný çizen bir süreç oldu.

Merhum Heniyye'ye Ýran'ýn en güvenli bölgesinde baþarýlý bir suikast düzenlemesi; Hizbullah mensuplarýný çaðrý cihazlarý ve telsizler üzerinden hedef almasý ve Nasrallah'ý kendi korunaklý karargâhýnda vurmasý MOSSAD'ýn kaybolan itibarýný iade eden hasma karþý baþarýlý istihbarat eylemleridir.

Nasrallah'a düzenlenen suikasttan bir gün önce Suud sermayeli el Arabiya TV kanalýna konuþan Þii Molla Muhammed Ali el Hüseyni'nin Ýran'ýn Nasrallah'ý sattýðýna dair konuþmasý üzerine medyada bir hayli yorum yapýldý.

Ben de Pazar günü yayýnladýðým makaleye, 'Nasrallah'ý dostu görünenler satmýþa benziyor!' baþlýðý atmýþtým.

Ben Ýran'ýn Ýslam dünyasýna yönelik dýþ politikasýný tasvip edenlerden deðilim.

Ancak Nasrallah'ý Ýran'ýn sattýðýný düþünenlerden de deðilim.

Çünkü Hizbullah'a indirilen her darbe ayný zamanda Ýran'a indirilmiþ demektir!

Nasrallah'ý Hizbullah'a sýzmýþ olan dost görünümlü mensuplarýnýn sattýðýný düþünüyorum.

Her milletten her cemaat ve meþrepten binlerce insanýn kol gezdiði Lübnan'da Ýsrail istihbaratýnýn, örgütlenmiþ olmasý þaþýlacak bir þey deðildir. Hizbullah'a sýzmýþ olmasý da þaþýrtýcý deðildir.

Hele muhaliflerin fýrsat kolladýðý Ýran'da örgütlenmiþ olmasý kadar normal bir þey yoktur.

Asýl tartýþýlmasý gereken MOSSAD'ýn bu yapýlanmasý deðil Hizbullah ve Ýran'ýn istihbarat zaafýdýr.

Ýran'ýn karþý istihbarat biriminin baþýndaki adamýn bile Ýsrail'e çalýþtýðýný bizzat Ýran yetkileri açýklamadý mý?

Ýran Cumhurbaþkaný Pezeþkiyan'ýn 'batýlý liderlerin ateþkes sözü vermelerine karþýlýk Heniyye suikastýna misilleme yapmadýklarýný, aldatýldýklarýný!' açýklamasý da bu zafiyetin baþka bir boyutu!

Kimse o liderler?!

Son saldýrýlar ve suikastlar Ýsrail'e itibar ve güç kazandýrýrken, Ýran ve Hizbullah'ý kamuoyunu nezdinde iyiden iyiye zayýflatmaktadýr.

Medyada, 7 Ekim'de Ýsrail'in karizmasýnýn çizilmediði, istihbarat zafiyeti göstermediði aksine Aksa Tufaný'ndan haberdar olduðu, Hamas'ý durdurmak için hiçbir þey yapmadýðý, Hamas'ýn saldýrýsýný tamamlamasýný beklediði, akabinde uzun zamandýr hazýrlandýðý ve kendisi için hazýrlanan plâný devreye soktuðu þeklinde yorumlar da görüyoruz.

Bu yorum MOSSAD'ý mitleþtirmekten öte bir anlam taþýmýyor.

Çünkü Ýsrail 7 Ekim'den sonra kurulduðu günden beri dünya kamuoyundaki desteðini en çok kaybettiði ve Filistin devletinin kurulmasýnýn en güçlü talep edildiði bir süreç yaþadý.

Bir yýldýr sürdürdüðü katliam ile Ýsrail dostlarý tarafýndan bile savunulamaz duruma düþtü.

Filistinliler bile onca kayba raðmen Filistin davasýnýn dünya gündemine en güçlü þekilde bu süreçte oturduðunu söyleyerek Aksa Tufaný'ný savunmaktadýr.

MOSSAD'ýn da yanýlacaðýný ve hata edebileceðini kabullenmek neden bu kadar zor ki?

Benzer hatayý Halid Meþ'al'e Ürdün'de düzenlediði suikastta da iþledi ve bedelini de baþta Ahmet Yasin olmak üzere kimi Filistinli esirleri salývererek ödedi.

Bence Ýsrail son saldýrýlarla 7 Ekim'de çizilen karizmasýný kurtarmýþ ve kaybettiði itibarýný yeniden kazanmýþtýr.

Ve bu olaylar üzerinden bölge ülkelerini açýkça tehdit ederek geniþleme politikasýný sürdürmektedir.

Ýþte bu baðlamda ben Hizbullah'a düzenlenen saldýrýlarýn aslýnda doðrudan Ýran'a yönelik olduðunu dolaylý olarak da tüm Ýslam dünyasýný tehdit ettiðini düþünüyorum.

O yüzden de meseleye Hizbullah'ýn ya da Ýran'ýn mezhepçi politikalarý zaviyesinden bakmýyorum.

Ýsrail'in batý emperyalizminin ileri karakolu olarak tüm bölge ülkelerini tehdit ettiðini; bu son saldýrýlarla sadece Hizbullah ve Ýran'ýn deðil Ýslam dünyasýnýn itibarýný yerle bir ettiðini düþünüyorum.

O yüzden de Ýsrail'in mutlaka durdurulmasý gerektiðini bunu da vakit çok geç olmadan bölge ülkelerinin yapmasý gerektiðini düþünüyorum.

Bu sinmiþlik, eziklik ve tepkisizlik devam ederse yarýn Lübnan'dan sonra sýrada baþta Suriye olmak üzere diðer bölge ülkelerinin bulunduðunu öngörüyorum.

Türkiye'nin de hedefte olduðunu unutmamak gerekiyor.

Olmasý gereken þudur: Sýnýrdaþ olduðu için fiili müdahale etme imkânlarýna sahip olan devletler müdahale kararý alacak ve Türkiye dâhil bölge ülkeleri onlara destek verecek.

Sadece böylesi ciddi biri karar bile Ýsrail'i durdurmaya yetebilir.

Efendim kapsamlý bir savaþ çýkarmýþ.

Þu anda yok mu öyle bir savaþ?