Nasreddin Hoca fıkrası gibi!..

Son saniye golünü Olcay atınca; gazetelerin Beşiktaş-F.Bahçe maçı ile ilgili manşetleri; aynı futbolcunun soyadından kaynaklanan çağrışımla, “Şahane” başlığından geçilmedi.

Kimileri de; İnönü’deki maçın son derbi olması nedeniyle, yıkım edebiyatı üstüne çalışmış... Tamam da; İnönü Stadı’nın yıkılacağını kim garanti etmiş?

Burası Türkiye!

Yeni bir Ali Sami Yen Stadı için de; taaa Süleyman Demirel’in Cumhurbaşkanı olduğu dönemlerde, onun bizzat katıldığı temel atma törenleri olmuştu da, arkası gelmemişti... G.Saray Store çadırının bulunduğu alanda yapılan görkemli temel atma töreni, tam bir aldatmacaydı. Herkesin gözünü boyadılar. Koca cumhurbaşkanını bile aldattılar.

Evet; aradan 20 yıl geçtikten sonra nihayet Türk Telekom Stadı yapıldı ama; köprünün altından çok sular geldi geçti... Projesine 15 milyon dolar ödeme yapılan stat tasarımları, boşuna ödenen o parayla kaldı... Hatırlayın; CD’ye alınan ve parası peşin ödenen üç boyutlu projenin izlenmesi için bile para talep edilmişti. Şirket, ekstra ödeme yapılmadığı gerekçesiyle şifreyi vermediği için; G.Saraylılar stadın bırakın kendisini, maketini... Projesini bile göremediler.

***

Yeni İnönü Stadı için de, her yıl mevcut stadın yıkılacağı söylenir de, nedense bir türlü gerçekleşmez... Şimdiye kadar hükümetten, bakanlıktan, Anıtlar Kurulu’dan izin alındığını bildiren ayrı dönemlerde 20 kez haber çıktı; arkası gelmedi. Değişen bir şey olmadı. Eski hamam, eski tas!

Kazma vurulmadan inanmam” diyeceğim ama, (Öyle bir ülke burası ki) kazma vurulmuş törenler bile fos çıktı... “İnönü Stadı’nda son derbi” manşetlerine nasıl kanayım?

Stadın bitmiş halinden sonraki muhtemel saha reklamları, büfeler, benzer satış reyonlarının geliri, maçlar dışındaki organizasyon hakları; büyük paralarla ve büyük sansasyonla başkalarına devredildi. “Daha ne istiyorsun?” demeyin! Olmayan stadın hakları nasıl satılır?

Durum Nasreddin Hoca fıkrasına dönüştü... Koyunlar çiti atlayacak... Atlarken tüyleri dikenli tellere takılacak... Onlar toplanıp yün eğrilecek... İp, kumaş haline getirilecek; elbise dikilip satılarak,  para kazanılacak gibi komik bir durum var ortada... Ölme eşeğim ölme!

Bunları okuyup manidar bir şekilde kıs kıs dudak büküyorsanız; peşin parayı görünce, siz de gülüyorsunuz demektir.

Sizi gidi köftehorlar sizi!

***

Yıllarca “15 gün sonra kazma vuruluyor, sezon sonu yıkım başlıyor” haberleriyle gene uyutulanlardan biri olmak istemiyorum. Seneye de maçlar İnönü Stadı’nda oynanırsa, demedi demeyin!