Nazar değmesin!

Bizim medya biraz şom ağızlıdır. Maaşallah dediği bir hafta yaşamaz. Başlarda iyi giden Galatasaray için "Rüya Takım" dediler, rüya bir anda kabusa dönüştü. Sarı-Kırmızılılar zor toparlandılar.

Medya; gariban takım dediği Beşiktaş'ta işler iyi gitmeye başlayınca, methiyeye başladı. Umarım gene nazarları değmez.

***

Moralli Beşiktaş; Köfteci Ramiz'in mahalle arkadaşları karşısına, Holosko'nun misafirlere iki ikramı ile çıktı. Daha 7. dakikada durum 2-0 olunca, maç erken bitti.

Sonraki siniri alınmış dakikalar; maçı kendi havasına bıraktı. Akhisar; artık gol yiyip yememeyi dert edinmekten kurtulmuş, "İş olacağına varsın" havasındaydı.

Beşiktaş o kadar vurdumduymaz  değildi ama, gaflet anları da olmadı sayılmaz. Bu anlarda; maça karşı hırslı olmayan Akhisar'i bile yüreklendirir duruma soktular.

Golleri böyle geldi.                                                                   

***

Sezon başlarında ligden, Beşiktaş'tan ve Türkiye'den usanmış bıkkın bir görüntü veren Hugo Almeida; dün de istekli ve işini ciddiye alan futboluyla, kendisine umut bağlayanları hayal kırıklığına uğratmadı.

Samet Aybaba ile birlikte, Filip Holosko'nun da ölüp gitmişken reenkerkasyona uğradığını görüyoruz.

Manuel Fernandes, Oğuzhan, Necip'teki gelişmeleri de hesaba katarsak; önceleri küçümsenen Samet Aybaba'nın, bu takımı küllerinden yeniden yarattığını kabul etmek zorundayız.

Hoca faktörü, açık bir şekilde ortada.

***

Dünkü maçın üzerinde durulması gereken en önemli anlarından biri; golden sonra futbolcuların İsmail Köybaşı'nın formasını taşıması oldu.

O an, Beşiktaş'ta oluşan takım ruhunun muhteşem bir belgesiydi.