Ne alkışı, dayak yedi

Kadıköy'e şampiyon olarak giden Galatasaray, Fenerbahçe karşısında kendisini hiç sıkmadan, hatta rölantide oynadı. Şampiyonlar Ligi için Beşiktaş'la çekişen ve kazanmak zorunda olan Fenerbahçe maça büyük bir istek ve arzuyla başladı. Galatasaray ise tam tersi bir havayla sahadaydı.

Fenerbahçe sahadaki 11 ismiyle gol için Galatasaray'ın üstüne gelirken Sarı-Kırmızılılar, temposunu bozmadan atakları karşıladı. 25. dakikada atılan uzun topta Drogba, topu kontrol ederken Gökhan Gönül'ün amatörce hareketi penaltıyı getirdi. Gökhan'ın o pozisyonda topu elle önüne çekmesi o seviyedeki bir futbolcuya yakışmayacak cinstendi. Burak penaltıdan Galatasaray'ı öne geçirirken, bu gol bile Sarı-Kırmızılı oyuncuların kıpırdanmasına yetmedi. Fenerbahçe ise daha fazla hırslanıp 10 dakika içinde Webo ile attığı 2 golle arzuladığı skor üstünlüğünü ele aldı. Ancak FIFA'nın en iyi hakemlerinden biri olan Cüneyt Çakır, Webo'nun 2. golde önündeki Eboue’yi iterek pozisyonda golü atmasına seyirci kaldı.

İlk yarının kalan bölümlerinde adeta dakikaların bitmesini bekleyen Galatasaray için ikinci devre biraz harektelenir ümidindeydim ancak yine hayal kırıklığı yaşadım.

İkinci yarıda skor üstünlüğünün de verdiği avantajla rakibi kendi yarı sahasında karşılayan ve rakibine kontrataklarla karşılık vermeye başlayan Fenerbahçe, maçı istediği gibi yönlendirdi. Galatasaraylı futbolcular ve kenar yönetimi maçı kazanma düşüncesi yokmuşcasına rakibin arzu ettiği futbola mahkum kaldı.

Karşılaşmanın son bölümünde Fenerbahçe bulduğu kontra toplarla farkı daha da açababilirdi, ancak bu dakikalarda şans Galatasaray savunmasının yanındaydı.

Bu kadar kötü ve isteksiz oynadığı bir maçta bile Galatasaray, kazanabilecek pozisyonları buldu ancak Burak Yılmaz kendisine yakışmayacak derecede kötü vurunca beraberlik ve üstünlük sayısı gelmedi.

Galatasaray şampiyon olarak gittiği Kadıköy'de alkışlanmayı bırakın Cüneyt Çakır sayesinde dayak yiyerek döndü. Çakır, Fenerbahçeli oyuncuların yaptığı bütün sertlik ve çirkin hareketlere seyirci kaldı. Uzatmada Volkan ve Sabri'nin didişmesinde çıkarılan kırmızılar ise sadece göstermelikti. Maçın daha ilk yarısında Fenerbahçe eksik kalmalıydı.