Ne Aslan vardı sahada, ne futbol!

Galatasaray herhalde son dönemde oynadığı en etkisiz futbolu yansıttı sahaya. Kaleyi bulan bir tane şut yok. Zaten kaleye çekilen şut sayısı da 4-5 tane. Galatasaray’ın Drogba gibi, Sneijder gibi, Burak gibi Avrupa çapında, Dünya çapında golcüleri var. Ama bunlar nedense kaleden uzak durmayı tercih ettiler bu maçta.

Sneijder ile sol kanatta başlamak yanlış iş. Bunu daha önce de söyledik. Zaten maçın ilk yarısında Sneijder çok etkisizdi. Maçın ilk 45 dakikasında golü kovalayan takım Eskişehir’di. Galatasaray’ın eski santrforlarından Necati bir gol kaçırdı; ya da Muslera o golü kurtardı ki, Eskişehir-Galatasaray maçına damgasını vuran iki hareketti.

Bunun yanı sıra, Eskişehir bir de Kamara’nin ayağından yüzde yüz bir gol kaçırdı. Ama Muslera’nın zamanlaması çok iyiydi. Tam zamanında kalesini terk ederek, gole engel oldu.

Son dakikalarda direklerden dönen toplar ise, Galatasaray’ın şansından başka bir şey değildi.

Sarı-Kırmızılılar’ın bir tek gol pozisyonu yok. Herhalde Eskişehir kalecisi, bu sezonun en rahat maçını oynamıştır. Bırakın golü, adama şarj yapan bile yok.

Galatasaray’ın dünya çapında forvetleri ve orta sahası; hatta kalecisi var. Şimdi gelelim savunmaya. Sakın kimse yanlış anlamasın, savunma kötü oynadı filan demiyorum. Ama bu forvet ve bu ota sahanın arkasında Sabri, Gökhan Zan, Semih ve Hakan Balta diziliyor. Şimdi; geri dörtlünün önemli işlevlerinden biri oyun kurmak. Yani topu oyuna sokmak, orta sahaya kadar gelip pres yapmak, araya paslar atarak, gerek orta saha gerek forvet oyuncularını pozisyonlara sokmak. Galatasaray geri dörtlüsünde bunları yapacak kimse yok.

Sabri, birkaç yıl sonra futbolu bırakacak herhalde. Ama hala orta yapmayı öğrenemedi. Sağ kanattan yaptığı bütün ortalar ya rakip oyunculara çarpıyor ya da dağlara taşlara gidiyor.

Hamit’in hafif bir sakatlığı olduğu söylendi. Ama Eboue’nin Hasan Şaş’a gösterdiği tepki, özür dilemesine rağmen bağışlanmamış.

Galatasaray, Eskişehir’den beraberlikle dönüyor. Bu oyunun hakkı da 1 puan zaten. Fatih Hoca kulübede olsaydı sonuç değişir miydi; bu falcılığa gireceği için, cevap vermek mümkün değil.