Ne duruyorsunuz açın kapıları

Türk halkının temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2012’de kurulan “Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu”nun hazırladığı ve TBMM’deki tüm partilerin imzası olan raporda 28 Şubat’ın bir darbe olduğu kabul edilmişti. Halkın temsilcileri, 28 Şubat’ın darbe olduğunu kabul etmişlerdi! 

28 Şubat mağdurları olarak sorduk: Halkın temsilcileri, “Darbe” dedikleri 28 Şubat’ın mağduriyetlerini ne zaman sona erdirecekler, diye sorup durduk. Bir cevap alamadık!.. 

Aradan 4 yıl geçti… 

15 Temmuz 2016, Müslüman Anadolu’yu işgal teşebbüsünün ardından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Fethullahçı Terör Örgütü mensubu hâkim ve savcılar hakkında düzenlediği rapordaki şu ifâdelere dikkat: “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yargı kuvveti içerisinde; organizasyonu ve hiyerarşik yapısı bulunan, Devlet yargısına alternatif olarak faaliyet gösteren, örgütlü olarak yargı içerisinde yuvalanan, kendinden olmayan herkesi düşman kabul edip kullanamadığı kişileri de düşman sayan, örgüte boyun eğmeyenleri ve farklı düşünen herkesi düşman görüp hedef hâline getirerek yargı kararları ile emniyet operasyonlarının hedefi haline getiren, istihbarat toplayan, operasyon kararı alan, emniyet ve yargı üzerinden toplanan istihbarata göre örgütün üst düzey yöneticilerinin verdiği kararın icrasına başlayan, basın ve yayın üzerinden linç girişimi gerçekleştiren, topluma yönelik algıyı yöneten, örgütte yer alanları kahramanlaştıran, unutturma sürecini tekrarlayan, suç faili veya masum olduğuna bakılmaksızın birçok kişiyi yargı eliyle mağdur eden, çözümü mümkün olmayan abartılı, ayrıntıya boğulmuş, gerçeklerin gizlendiği, kasıtlı, taraflı ve delilsiz davalar açan, bu davalarla Türkiye’nin mafya ve terörle mücadele ettiği algısı yaratan, Devletin birçok kurumuna yerleşen Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütü isimli bu yapının yargıdaki uzantıları oldukları ve cemaat cuntası şeklinde paralel bir yargı gücü oluşturdukları görülmüştür.” 

28 Şubat mağdurları olarak yine sorduk: 28 Şubat’ın zindandaki mağdurlarına cezaları veren hâkim ve savcıların çoğunluğu FETÖ mensubu çıktı. Bir kısmı yakalanıp, zindana attıkları Müslüman Anadolu’nun evlatlarıyla yan hücrelerde kalıyorlar, bir kısmı da firari. Hem darbe hem de FETÖ mağduru olan Müslüman Anadolu’nun evlatlarını ne zaman zindandan çıkaracaksınız? Yine sükut!.. 

Ve şimdi, Ankara’da görülen mahkemede 28 Şubat’ın darbe olduğu hukukî olarak da tescillendi. 21 sanığa müebbet verildi. 

28 Şubat mağdurları olarak son kez soruyoruz: Hukukî olarak da 28 Şubat’ın darbe olduğu tescillendiğine göre, zindandaki 28 Şubat mazlumlarını ne zaman serbest bırakacaksınız? Yargıtay kararını beklemek, ileride telafisi olmayacak mağduriyetlere sebep olacaktır. Diyeceksiniz, 20 yılın telafisi nasıl olacak, o da ayrı bir mevzu ama şu an onu konuşmuyoruz… 

En zor olanını yaptınız: Haklarında darbeci diye karar çıkartıp müebbette mahkûm ettiğiniz 21 darbeciyi evlerine gönderdiniz! 

En zor olanı yapan en kolayını da yapar. Elinizde olan zindan anahtarlarını özgürlük, hukuk adına çevirmeniz yeterli; bu kadar kolay!..