Ne istifası, Fener yönetimi sahaya

Fenerbahçe taraftarı maç sonunda yönetimi istifaya davet etti. Ben ise aksini düşünüyorum. “Yönetim sahaya” diyorum. Biraz ironi biraz mübalağa etmek istiyorum. Eğer takım olarak Fener bu ise, ben Sarı-Lacivertli yöneticilerden kendi aralarından bir takım yapıp sahaya çıkmalarını istiyorum. Çünkü bu futbolculardan daha çok başarılı olurlar.

Fenerbahçe ilk yarıda Kasımpaşa kalesine 7-8 şut attı. Ama hiçbiri rakip kaleyi bulamadı. Adeta karavana misali kaleden uzak dışarı gitti. Net gol pozisyonundan mahrum, gol olacak nitelikte kenar orta topları hiç yok. Var olmaya çalışanlar ise rakiplere takılarak başarısız kaldı. Orta sahadaki oyun kurgusu hala çağ dışı. Benim anladığım orta saha yapılaşmasında araya gol olacak paslar atılır. Yeteneklililer rakipleri çalımlar, verkaç yaparlar, gol atarlar. Ama gelin görünki bu Fenerbahçe’de bu beklentilerin hiçbirisine seyreden gözler rastlamadı.

Mehmet Topal alıyor topu ayağına, ya sol açığa doğru havadan şişirme top veya sağ kenardaki adamına aynı şekilde atıyor. Josef Souza ise ne kokuyor, ne bulaşıyor. Ayağındaki topları genellikle rakibe kaptırıyor veyahut enlemesine geri oynamaya çalışıyor. Ozan Tufan ile beraber bu üç orta sahayı birbirine vur, en ufak becerikli birini bulamazsınız.

 İkinci yarı baskı kuran Fenerbahçe’yi izledik. Ama o kadar şuursuzdu ki, çok adamla iyi savunma yapan Kasımpaşa karşısında yeteneksiz kaldılar. Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’in kalesini hatalı terketmesi neredeyse Kasımpaşa’ya gol ikramı olacaktı. Castro ayağına gelen bu şansı iyi kullanamadı, Kasımpaşa’yı bir golden mahrum bıraktı. Sonuçta maç golsüz berabere bitti.