Ne olacak bu Fener’in hali?

Fenerbahçe camiası ve taraftar grubu birbirlerine “Ne olacak bu Fener’in hali?” diye sormaya başladı. Yönetim ise biçare şaşkınlık içine düştü, ne yapacağını bilmez hale geldi. Advocaat’ın tutarsız açıklamaları ise futbolcularıyla güven bağını kaybetmesine neden oldu. Durum böyle olunca da Fenerbahçe’nin takım olarak başarı yakalaması zora girdi.

Bugün oynanacak Kayseri’deki kupa maçı ise meraklı beklentilere soktu taraftar grubunu. Fenerbahçe’de öyle bir hal oldu ki, taraftarı takımına güvenmiyor, güvenmediği için de ne yazıkki statları doldurmuyor.

Takım büyük ekip havasını kaybetti. Ligin dibinde seyretmeye başlayanlara kaybettiler. Herkes birbirine şu soruyu sordu: “Bu Fener kimi yener?” Ben Fenerbahçe’nin kötü dönemlerini yaşamış birisi olarak bu kadar kötü bir döneme rastlamamıştım. Advocaat sahaya nasıl bir 11 çıkartacağına şaşırmış durumda. Nasıl bir sistem, nasıl bir taktik; ne kendi biliyor ne de futbolcuları. Bireysel yetenekler de yetersiz kalıyor. Durum da böyle olunca Fenerbahçe nasıl kazanacak?

Başkan Aziz Yıldırım, nasıl bir takım kurduğunu daha yeni yeni farketmeye başladı. Transferleri yapan o. Miyadı dolmuş olan futbolcuları yurt dışından geldi takıma monte etti. Ama hiçbir verim alamadı. Kadroyu enkaz futbolcularla doldurdu, sonra da locasındaki köşeye çekilip başarı bekledi. Olmuyor, ama olmayacak da...

UEFA’dan elendi. Kendi liginde yerlerde sürünür hale geldi. Sonuca bakacak olursak bu gidişatla Fenerbahçe dördüncü, beşinci olursa bile öpsün başına koysun derim.

Ne yazık ki Fener’in bahçesindeki toplum öylesine karalar bağlamış duruma düştü ki, artık gelecekteki maçlarda “Başarılı olsa da olur olmasa da olur” demeye başladı.

Yazık, günah. Bu kadar milyon euro ve dolarlar harcayacaksın. 70 yaşlarına merdiven dayamış bir teknik adama kadroyu teslim edeceksin. O zaman geçmişte başarılı görüntüler sergileyen, şampiyonluklar kazandıran Aykut Kocaman ile Ersun Yanal’ın ne günahı vardı ki işlerine son verdin. Hep sen ne dersen o olur olmuyor. Demek ki sende yanlış kararlar verebiliyorsun sevgili Aziz Başkan.