‘Ne olacak’ sorusu artık askıya alınsın

Maçın ilk yarısı futbol adına seyredenlere keyif vermeyen bir görüntüdeydi. Futbol adına her iki takım da durgun görüntüler ortaya koyarken, maçın ilk devresinin son dakikalarında F”enerbahçe’nin kazanmış olduğu faul atışını Lens çabuk kullanıp Kayserisporlu futbolcuların beklemediği anda Fernendeo’ya gol attıran oldu. Ve ilk yarı da bu golle noktalandı.

İkinci devre ise Kjaer’in bireysel hatasını Kayseri gol olarak değerlendiremedi. Ardından Mehmet Topal’ın gol pasında bir kez daha Fernandao’nun golü ile Fenerbahçe skor 2’ye çıkartmış oldu.

Bu golden sonra da Fernandao oyundan alınırken, yerini Sow’a bıraktı. Fenerbahçe goller attıkça rahatladı, stres ve gerginlikten uzaklaştı. Bir hücum pozisyonunda daha Erkan Kaş kendi kalesine Fener adına gol atınca Sarı-Lacivertli takım 3 gollük skoru yakaladı ve tur şansını da arttırmış oldu.

Kayserispor takım olarak ligde farklı Fenerbahçe galibiyetinin etkisi ile maça başladı. Ama Fenerbahçe’nin her karşılaşmada aynı şekilde kaybetmeyeceğinin hesabını yapmadı.

Hakem hatalarına fazla girmek istemem ama göze batan Kayserispor adına verilmeyen bir de penaltı vardı. Benim anlayamadığım, Kayserispor takım olarak Sergen Yalçın’ın gelişi ile ortaya koyduğu futbolla beğeni toplayıp maç da kazanmaşa başladı. Bu süreçte daha bir-iki maç öncesinde Fenerbahçe’ye farklı galip gelirken iyi bir futbol sergileyen takım oldu. Ama o Kayseri ile kupa maçındaki Kayseri arasında olağanüstü farklı görüntüler vardi.

Umarım Fenerbahçe kupa maçındaki bu farklı galibiyeti ile olağanüstü moral kazanır gelecek lig maçlarına bu atmosferi sarkıtarak artık kazanmaya başlar da Fenerbahçe taraftar grubu da artık birbirlerine ‘Ne olacak bu Fenerbahçe’nin hali? diye soran olmazlar.