Ne umduk?.. Ne bulduk?..

Galatasaray, Manchester’daki futbolu sergilemedi. Fatih Hoca’nın Galatasaray’ı futbol adına üstte görüntü vermiyor tam tersi aşağıda sıkıntılı görüntüler veriyor. Benim futbola bakış açımda; ilk önce ayağındaki topu kaybetmeyecek, pas hatası yapmayacaksın. Sadece topsuz pres anlayışı seni bir yere kadar taşır sonra da yorgunluk gösterir. Melo’ya bakıyorum; o atletik, yere basan, rakibini ürküten ve aktif alanda gol atan veya attıran Melo gitmiş, yerine sadece formayı giyen rastgele bir adam gibi görev anlayışına bürünmüş. Melo böyle olunca Selçuk’un performansında da düşüklük görünüyor.

Braga’nın ilk golü öncesi Muslera, elindeki topu sektirince, bu avantayı teşekkürlerini sunup skor tabelasına yansıtan, golü atan Micael oldu.

Araştırmalarımıza göre Braga, takım olarak deplasmanlarda önemli başarılara sahip. En azından kaybetmiyor, pozisyon bulduğu zaman da gole çeviriyor. Biz kalemizde golü gördüğümüzde inanılmaz bir panik atağa girerek, rakip kaleye şişirme toplarla gol arayışına giriyoruz.

Bütün hava toplarında Burak ve Umut’un kafa şutlarında gol beklentileri içine girdik, sonuç koskoca bir sıfır. Biz duygusal milletiz. İyi niyetliyiz; kuralar çekildiği an dünya futbolunda adı az geçen takımları hep çantada keklik görürüz. Ama iş böyle değil.

Galatasaray’ın elindeki mevcut futbolcuları şu anda Türkiye Ligi’nin süperleri gibi kabullenildi. Ama hiç de öyle değil. En azından Fatih Hoca’nın bile bu söylemlere karşı tavır koyduğunu hepimiz biliyoruz.

Galatasaray savunması her nedense pek çok pozisyona otobüs durağındaki yolcular gibi el salladı. Herkesin bir beklentisi vardı. Galatasaray kendi sahasında, Arena’da seyirci desteğiyle bu maçı kazanır en azından kazanmak zorunda olduğunu biliyordu. Ama seyirci de Galatasaray takımı gibi sessizliğe gömüldü. Topyekün yüklenirken, ikinci golü de kalesinde gördü.

Kısacası Galatasaray, kendi evinde bu maçı 2-0 kaybediyorsa, bundan sonraki maçlarda olağanüstü büyük sıkıntılar çeker diye düşünüyorum. Umarım bu düşüncem olmaz. Ama gerçek şu ki Galatasaray şu an beklentilerin altında bir grafik çiziyor. Umarım düzelir.