Ne yaptın hoca?

Galatasaray’ın derbi yenilgisi sonrası moral olarak nasıl toparlanacağı, ligin en az gol yiyen takımı olan Başakşehir karşısında özellikle Burak Yılmaz’ın yokluğunda kilidi nasıl açağı merak konusuydu. 

Maça hırslı başladı Sarı-Kırmızılılar. Bol pas yaparak, kontrolü elinde tuttu ve rakip savunmanın arasında boşluklar aradı. Bu düzenin kilit isimleri, derbide onbirde oynamayan; sağ kanatta Bruma, sol kanatta Yasin’di. Hamza Hoca, Burak Yılmaz’ın yokluğunda Umut Bulut’u santrfora çekti, Sneijder’e de yine göbekte şans verdi.

Başakşehir gibi iyi savunma yapıp, çok iyi kontra yapan takımlara karşı oynamak her zaman zordur. Kilidi açmak için yoktan varedilen pozisyonlar veya ekstra vuruşlar gereklidir. Bunlardan birinde Selçuk, harika bir voleyle Galatasaray’ı öne geçiren golü attı. Başakşehir, ilk yarıda önceki maçlarının aksine daha cılız ataklar geliştirdi. 

Umut’un golü, Galatasaray için bulunmaz nimetti. Çünkü böylesine bir rakip karşısında 2 farklı öne geçmek; 3 puanı neredeyse cebe koymak demekti. Ama Hamza Hoca öyle bir değişiklik yaptı ki; herkesin ağzını bir karış açık bıraktı. Yasin Öztekin; çıktığı 66. dakikaya kadar, Galatasaray adına belki de sahanın en iyisiydi. Ortada; Melo’nun yokluğunda formayı sırtına geçiren Hamit’in yükselen formu devam ederken; Selçuk da Melo’suz ilk kez rahat oynayıp hücuma da çıkıyordu. 

Ne zaman Yasin-Dzemaili değişikliği yapıldı; maç bir anda döndü. Zaten Sabri de sakatlık nedeniyle çıkmıştı; Galatasaray’ın saha içi düzeni tamamen bozuldu. Hamit’in, yeri değişen Sneijder’in ve bir anda yalnız kalan Selçuk’un etkinliği sıfıra indi. Galatasaray topla çıkamamaya başladı. Mehmet Batdal ve Cenk; Koray’lı düzeniyle zaten iyi sinyaller vermeyen Galatasaray savunmasının hatalarını iyi değerlendirip “Geliyorum” diyen golleri attı. Bruma’nın 2-1’ken yaptığı vuruşun gol olmaması da ibreyi Başakşehir’e çevirdi.

Galatasaray, son 2 haftada taktiksel hatalarla 5 puan yitirerek, şampiyonluk yarışındaki avantajını kaybetti. Zirve mücadelesi sezon sonuna kadar sürecek ama az hata yapan ipi göğüsleyeceği için; dün akşamki gibi yanlışlar Galatasaray ve Hamza Hoca’ya pahalıya patlar!