Ne zaman anlayacaksınız?

Sorunun muhatabı Türkiye değil elbette. Muhatap FETÖ’yü hala koruyup kollayan başta ABD olmak üzere AB ülkeleri ve FETÖristlerin hala aktif olduğu Afrika’daki bazı ülkeler.

Mesela Nijerya.

Bir örnekle anlatayım.

26 Ağustos 2016 tarihinde Nijerya’nın eski Havacılık Bakanı ve hali hazırdaki senatörlerinden Stella Oduah’ın 28 yaşındaki oğlu bir diş rahatsızlığından Abuja’daki “özel bir hastane”ye kaldırılır. Maxwell Chinedu Etoromi adlı genç, diş ameliyatından sonra yanlış verilen bir ilaçla hayatını kaybeder. Senatör anne Nijerya’da tanınmış ve etkili bir siyasetçidir. Bu ölümün Nijerya medyasında yankı bulmasının ardından hastaneden
açıklama üstüne açıklama yapılır.

Evet aynen anladığınız gibi. O özel hastane FETÖristlerin hastanesidir ve bu ölüm elbette normal bir ölüm değildir. Nijerya medyası olayın üstüne gitmeye çalışır ancak FETÖristlerhemen harekete geçer. Ekrem Dumanlı’nın
“onlar gazetecilikten içeri girmediler” başlığına benzer başlıklar atılmaya başlar Nijerya medyasında. Çünkü bir zamanlar Türkiye’de olduğu gibi Nijerya’da da etkilidir çete.

Olay taze. Taze olduğu için de Nijerya’da hala konuşuluyor. İşin içine senatörün eski kocasını da ekleyen FETÖristler bu ölümde bir sorumluluklarının olmadığını anlatmak için Senartör’e saldırıyı eski koca üzerinden gün be gün artırıyorlar.

Bir diş ameliyatından sonra bir doktorun yanlış müdahalesi sonucu bir yaşam kaybedilebilir mi? Elbette. Türkiye’de de tıbbın çok ileri olduğu başka ülkelerde de benzer durumlar elbette yaşanabilir. Ama Pensilvanya’daki terörist hakkında bir kitap yazmaya başlayan Haydar Meriç’i FETÖristlerin domuz bağıyla öldürmesi iddiası ortadayken, Nijeryalı senatörün oğlunun FETÖristlerin hastanesinde ölmesi, ardından medya üzerinden karalama çabaları FETÖristleri olağan şüpheli yapıyor.

Bir başka haber ise Güneş Gazetesi’nin dünkü manşeti.

Ülke Gambiyaİslam Cumhuriyeti. Habere göre Türkiye’dekine benzer bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı Gambiya. Ülke darbeyi püskürttü. Hatta Amerikan vatandaşı iki Gambiyalı darbeyi planlamakla suçlandı. ABD’yi bu darbenin arkasında olmakla itham eden hükümet Türkiye’nin de uyarısıyla FETÖristleri de ülkeden temizlemeye başladı. FETÖristlerin okullarını kapatmaya başlayınca o zamana kadar sessiz kalan ABD “o okullar bizim kapatamazsınız” notasıyla sert bir karşılık verdi.

Örnekler çok ama bu FETÖristleri koruyup kollayan ABD ve AB ülkelerine Erdoğan aynı sertlikle cevabı BM’deki konuşmasında verdi.

Soru şu. Kullanıp bir kenara atamadığınızFETÖristlerin sizin için de tehlikeli olduğunu ne zaman anlayacaksınız? ABD senatosuna sızmışlar, STK’larına sızmışlar, yerel siyasete sızmışlar.

Beyaz Saray’a da sızmalarını mı bekliyorsunuz?

At izi it izi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı FETÖristlerle mücadele eden devlet kademelerinde umarım etkili olmuştur. Ancak bu mücadelede dikkat edilmesi gereken en önemli mevzu adalet ve hakkaniyetten ayrılmamak olmalı. Ergenekonve Balyoz’da düştüğümüz hatalara bu kez düşmemeliyiz. FETÖristleri etkili yerlere yerleştirmek için o dönem gerçekten darbe heveslileri ile birlikte birçok masumu da bu FETÖristlerin darbeci gösterdiğini geç de olsa anladık. Benzer durumun bugün de yaşandığını iddia eden birçok mail alıyorum. “Benim bunlarla hiçbir şekilde irtibatım, iltisakım olmadı” diyen, masum olduğunu ama yine de FETÖ’den dolayı kurumlarından ihraç edildiğini söyleyen isimler var.Belki gerçekten öyledirler. Bilmiyorum. Ama kendilerini katman katman gizleyen, ortaya çıkmamak için FETÖristlerle yıllar önce bağını koparıp uykuda olan kriptoların varlığını da unutmamak gerekir.