Neden döndün Bülent Yıldırım?

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi maç, ligin kaderi ve gidişatı açısından da çok büyük önem taşıyordu. Eğer ki bu maçı Galatasaray kazanmış olsa lider Beşiktaş ile arasındaki puan farkı 4’e inecek, Beşiktaş ile Başakşehir arasında bir puan kalacaktı. Üstelik Beşiktaş, Başakşehir ve Galatasaray arasındaki şampiyonluk yarışı ligin sonuna kadar devam edecekti.

Beşiktaş bu önemli maçı kazandı ve şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj elde etti. Galatasaray ise kaybedince şampiyonluk umutları yok denecek kadar azaldı. Bu önemli derbi maçın tek bir kırılma noktası vardı. Oyunun ilk yarısında Beşiktaş ceza alanı içinde stoper Atınç, freni patlamış bir kamyon gibi hızını alamayarak önündeki Galatasaraylı Yasin’in baldırına sert bir şekilde basıp düşürdü. Bu hareket futbol oyununda 12. kurala göre net bir şekilde Galatasaray lehine penaltıyı gerektiriyordu. Pozisyonu net bir şekilde gören Bülent Yıldırım da düdüğünü ağzına götürerek çaldı ve ceza alanına doğru koşarak net bir şekilde penaltı noktasını gösterdi.

Galatasaraylı oyuncular verilen penaltı kararına sevinirken Beşiktaşlı oyuncular başta Marcelo olmak üzere Gökhan Gönül ve Atiba penaltı kararına itiraz ederek hakemin üzerine doğru koşmaya başladılar. İşte o anda ne olduysa oldu ve hakem Bülent Yıldırım muhtemelen dopdolu olan hafızası ile yüz yüze geldi. Gözlerinin önünden Riva Kampı ve hafta içinde orada yaşadıkları ve konuştukları geçti. Yıldırım’ın dolu olan beyni kendisini birden bire kale vuruşu kararı vermeye yönlendirdi ve inanılmaz bir şekilde geri geri koşmaya başlayıp aut verdiğini Galatasaraylı oyunculara söyleyerek bu kez de onların itirazlarına maruz kaldı.

Bu yazıyı yazana kadar tribünlerden çekilmiş olan ve bu pozisyonda sadece Bülent Yıldırım’ın hareketlerini gösteren bir videoyu yanlış algılamamam adına en az 20 kere seyrettim.

Bülent Yıldırım önce kesinlikle penaltı kararı veriyor, sonra ne düşündüyse kararından dönüyor. Süper Lig’de 15 senedir düdük çalan böyle deneyimli bir hakem penaltı kararının nasıl işaret edileceğini de, kale vuruşu kararının nasıl gösterileceğini de çok iyi bilir. Kale vuruşu kararı veren bir hakem asla penaltı noktasını göstermez. Yıldırım bu pozisyonu görememiş olsa ve sadece kale vuruşu vermiş olsa faulu görmedi ve hata yaptı derdim. Bu nedenle benim kafam da çok karışık ve soru işaretleri ile dolu olduğu için Yıldırım’ın bu kararının masum bir hakem hatası olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle de kendisine soruyorum. Neden döndün Bülent Yıldırım?

En son olarak da üç senedir devamlı olarak söylediğim gibi Bülent Yıldırım ve bazı hakemlerin hakemliği acilen bırakması gerektiğini yine tekrar ediyorum.