Nefes nefese finale çıktılar

Galatasaray bu maçın kadrosuna Felipe Melo, Muslera, Sneijder, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan’ı almadı. Hamza hoca hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçını düşünerek, 4. yıldıza ulaşmak için banko oyuncularını Sivas’a götürmedi.

Hamza Hamzaoğlu hem ligi hemde Ziraat Kupası’nı alıp çifte şampiyon olmak için Sivas’ta 4-1’in rövanşında oynamayanlarla oynayanları karma yaparak, bu  riski göze almak zorundaydı.

İlk yarıda orta alan mücadelesi ağırlıklı, genelde cılız atakların olduğu bir maç izledik. Aatıf ve Burhan’la biraz bir şeyler yapmaya çalışan; arada Batuhan’a yüksek top atıp gol bulmaya çalışan; 3-0’lık skoru yakalamaktan çok uzak bir Sivasspor vardı sahada. Sarı-Kırmızılılar da temkinli ve ilk maçın farklı skorunun verdiği avantajı kullanarak risksiz oyunu tercih etti. Galatasaray en net pozisyonu 30’da rakip arkasına sarkan Olcan’ın Umut’a çıkardığı pasla yakalasa da, Umut topu direğe nişanladı.

İlk yarıda sahada ne coşku vardı ne de gol atma isteği.

2. yarıya  daha istekli başlayan ve Batuhan’la kafa topu direkten dönen takım Sivas’tı. Sergen artık kaybedecek bir şeyi olmadığı için ofansif hamle olarak Utaka’yı alarak gol yollarındaki etkinliği arttırdı. 69’da Batuhan, Aatıf’ın şutunda Sinan’dan dönen topu bu kez gol yaptı. Bu golden sonra Sivas baskıyı arttırdı. Batuhan 73’te  yine sahneye çıktı. 4 dakikada attığı iki golle tur ümidini geri getirdi.

Hamza hocanın Pandev’e 75 dakika dayanması ve geç hamle yapması yanlıştı. 81’de Cicinho’nun müdahalesiyle yerde kalan Yasin’in pozisyonuna hakem penaltı çaldı. Emre gole çevirince durum 2-1 oldu.

Galatasaray maçı kaybetti ama ilk maçtaki avantajı iyi kullanıp finali zor da olsa görmeyi başardı. Hamza hoca  ve oyuncuları artık hem ligde hem de kupada çifte şampiyonluğu daha çok isteyeceklerdir.