Nefes nefese gelen 3 puan

Lige kötü başlayıp, ikisi kendi evinde oynamış olduğu maçlar olmak üzere ilk üç haftayı alabildiği sadece bir puan ile geçebilen ve hayal kırıklığı yaratan Fenerbahçe’nin imdadına lig fikstürü yetişmiş ve bu sezonun Süper Lig’deki en zayıf takımı Kasımpaşa’yı farklı bir galibiyet ile geçerek rahat bir nefes almıştı.Sıkıntılı dönemden kurtulmak isteyen Sarı-Lacivertli takımın dün akşam mücadele ettiği  Gaziantepsporda ligdeki konumu itibari ile karşısına çıkabilecek en uygun rakiplerden birisiydi ve Fenerbahçeli futbolcular bir farkla da olsa üç puanı almayı bildiler.

Advocaat geçen hafta Kasımpaşa karşısında  farklı galip gelen takımının kadrosunda hiç bir değişikliğe gitmezken Sow, Alper Potuk ve Stoch ise oyunun sıkıştığı anlarda sonucu değiştirebilecek hamle oyuncuları olarak yedek kulübesindeki yerlerini aldılar. Oyunun ilk yarısında oldukça etkili bir oyun sergileyen Fenerbahçe takımı bir duran toptan Gaziantepspor kalecisi ve savunmasının yaptığı paylaşım hatası sonucunda Emenike’nin kafasından bulduğu gol haricinde ,Volkan,Mehmet Topal ve Ozan ile önemli gol fırsatlarından da yararlanamazken Volkan Şen ve Lens oldukça etkili göründüler.

İkinci yarıda ise biraz daha istekli bir misafir takım karşısında yine gol arayan ancak ilk yarıdaki kadar etkili olamayan bir Fenerbahçe vardı. Sarıı-Lacivertliler Ghilas’ın ayağından yediği golle maçı zora soktu ama 86’da Jozef’le galibiyeti bularak 3 puanı hanesine yazdırdı.

İlyk 4 haftada yönetmiş olduğu Antalyaspor-Alanyaspor maçında ev sahibinin çok net bir penaltısını vermeyen geçen hafta da rakibinin ayağına kırarcasına ve gaddarca basan  Konyasporlu Rangelov’a kırmızı kart gösteremeyen Fırat Aydınus’u bu hafta Fenerbahçe-Gaziantepspor maçına veren MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’na ise hayret etmemek elde değil! Oyun boyunca Fırat Aydınus’u zorlayacak önemli bir pozisyon olmadı.  Gol öncesi Rajtoral’a göstediği sarı kart doğruydu.

İlk yarının sonlarında El Yasa’nın Lens’e yaptığı faule sarı kart gösteremedi.

57 .dakikada Ozan’ı sportmenlik dışı bir şekilde durduran Rajtoral’a kinci sarı kartını gösteremedi. El Yasa -Lens mücadelesinde ise verdiği faul ve sarı kart tartışmaya açıktı.