Nejat İşler sona doğru...

Hem kanal hem yapım şirketi hem de oyuncu için risktir yeni bir dizi. Dizi kötü olursa, kanal koyduğu günü, yapım şirketi hem işini hem inandırıcılığını, oyuncu da diziye angaje olduğu için diğer dizi şanslarını kaçırır.

Kanal D’de ekrana gelen İntikam, sezon arası başladığı için daha az olmakla birlikte bu risklerin tamamını almıştı, başarılı oldu.

Tam da yeni sezona rahat girecekleri sırada Nejat İşler su koymuş ve yeni sezon çekimlerine gelmemiş...

***

Önce Nejat İşler’in iyi bir oyuncu olduğunu söylemek lazım. Sonra da gerekçesine bakalım:

Gazetelerdeki iddiaya göre Gezi eylemleri sırasında stresten sedef hastası olmuş Nejat İşler. Kısa süre önce Bodrum’da bir gazeteciyle buluşmuştu Nejat İşler, o konuşmada böyle bir bilgi yoktu. Eğer gerçekten hastaysa bile, senaristler bu işi halledebilir ve İşler diziye devam edebilirdi. Tam istim üzerinde olan, çok sayıda insanın ekmek yediği bir diziyi yarı yolda bırakmak “hayata dair duyarlı” olduğunu söyleyen birinin kendisiyle çelişmesidir biraz...

Gelelim işin diğer boyutuna, bir diziyi yarı yolda bırakırsanız ileride diğer dizilerde iş bulmanız zor olabilir, kanalların, yapım şirketlerinin kara listesine girersiniz.

Nejat İşler bırakın seyircisini kendisine haksızlık yapıyor ilk başta. Bu tavır onu düşündüğün daha çabuk ‘son’a götürebilir. Hoş, modaya uyup Gezi yüzünden diziden çıkarıldım ya da kimse bana iş vermiyor demek de mümkün elbette ama herkes neyin ne olduğunu biliyor aslında...

***

Kanal D ve yapım şirketi Nejat İşler yerine Yiğit Özşener’e teklif götürmüş. Hem Ezel hem de Son’da muhteşem bir oyunculuk sergilemişti Yiğit Özşener. Her tarafın dizi kaynadığı bu piyasada her zaman ekranda olması gereken bir oyunculuk yeteneğine sahip. Zaman zaman sadece belirli yayın organlarında olması kendi tercihi mi yoksa PR ekibinin mi diye hep düşündüğüm bir adamdır. İstese çok daha popüler olabilecek bir isim Yiğit Özşener ve bakalım devam eden bir karaktere nasıl hayat verecek?