Nerede o eski Arslan?

Galatasaray’da makara geri sarmaya başladı. Hep aynı şeyler tekrarlanıyor. Huzur yok! Her gelen başkan yandım Allah deyip ya gidiyor ya ibrasızlıkla gönderiliyor. Şimdi de Ünal Aysal kaçtı! Hem de Galatasaray’ı dilediği gibi yönetir, kafasına estiğinde baskın seçim kararları alıp seçmeniyle dalga geçerken kaçtı! Neymiş?

Divan Kurulu, eldeki mevcut gayrımenkullere Yatırım Ortaklığı izni vermemiş. Faruk Süren’in canı yok muydu başkanlığı süresince 20 kere kongre topladı, izinleri alana kadar çabaladı. Ünal Aysal daha ilkinde ‘bana eyvallah’ diyorsa bilin ki kaçıyordur!

Hani Ünal Aysal zengindi? Hani kulübe para verecekti? Hani İnan Kıraç onun arkasındaydı? Aysal’la Galatasaray’ın borcunun iki milyar liraya yaklaştığı söyleniyor. Şimdi Aysal da ibra edilmeyecekmiş!

Galatasaray gibi bir asil camiada ayak oyunları başladıysa yazık!

Aysal’ın yerine başkanlığa aday olanlar da Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat. Biri okullu biri okulsuz. İkisi de 80’ine merdiven dayamış! Saygın isimler ama onlarda fener sönmüş! Haftaya da, Lig’de Fener maçı var dikkat!

Galatasaray’da Okullu-okulsuz kavgası bitmeden, Adnan Polat’a yapılan vefasızlık düzeltilmeden Galatasaray huzur bulmayacak gibi.

***

Bir başka dertli takım Trabzonspor. Orada da gurur savaşı var. Hoca Vahit Halilhodzic’e helal olsun! İlk kez bir hocanın tribünlerden özür dilediğini gördüm! Malum bizdekiler en ufak bir şeyde el kol hareketi çeker, alayına gider! Vahit Hoca çok üzgündü, kötü oyun için elli kere özür diledi, yetmedi; ‘kelimeleri seçmek istiyorum’ diye de olası hata için mazeret ekledi. İhanet sözcüğü yapılan hataları belirtmek içindi. Hakaret değil! Hocanın vücut dili de ne kadar üzgün olduğunu söylüyordu. Trabzonspor asla Halilhodzic’ten vaz geçmemeli. Bu adam başarır. Yeter ki yönetim ona destek versin.

***

Çek’lerle mili maçımız var. Kader diyorum, başka bir şey demiyorum. Türk futbolunun bu kadar kaos yaşadığı, kötü yönetildiği,  sakatlıkların çok olduğu bir dönemde sadece Terim’e güveniyorum. O işini bilir. Şayet rüzgar esmezse, ikinci yarı da rüzgardan şemsiye terse dönmezse biz bu maçı kazanırız. Umutluyum.