Nerede o geçen yılın aslanları

Galatasaray futbol oynamayı unutmuş. Nerede geçen yılın her maçta 8-10 gol pozisyonuna giren, ligin uzak ara en çok gol atan takımı... Nerede bu yılki topu rakip 18’e kadar taşıyıp ondan sonra bir yolunu bulup kaybeden Galatasaray...

Sarı-Kırmızılılar’a karşı rakipler nasıl oynayacaklarını çok iyi biliyorlar. Orta saha ve savunmayı kalabalık tutacaksın, kontrataklarla gol arayacaksın. Bunu yapan her takım, Galatasaray ile en kötü berabere kalır.

Gaziantepspor karşısında da aynı oyunu gördük. Galatasaray hücuma çıkıyor, ya ipe sapa gelmez ortalarla gol arıyor ama top auta gidiyor. Ya da göbekten gelmek isteyip savunmaya takılıyor.

Dünkü maçın hırçın futbolcusu Melo’ydu. Zaten ikinci sarıdan kırmızıyla oyundan atıldı. Geçen hafta Melo, Elazığ karşısında kaleye geçip penaltı kurtarmıştı. Dany, Muslera’nın kucağına gelen topa ayak koydu, top yön değiştirdi, Galatasaray ağlarına gitti. İşte Melo; bu golün acısını rakip futbolculardan çıkarmaya çalıştı.

Felipe Melo’nun yerine Yekta gibi futbolcusu var Fatih’in. Bu oyuncu hele de Selçuk ile birlikte oynadığı zaman başarılı olmuştu. Fatih, Melo’yu kazanmak uğruna, Yekta’yı yanına oturttu. Dün akşam da Felipe Melo, kendisine verilen bu fırsatı gerçekten müthiş değerlendirdi!!

Galatasaray’ın en büyük eksiklerinden biri kanatların çalışmaması. Sarı-Kırmızılılar ne sol kanattan ne de sağ kanattan adam eksiltip ceza sahasına etkili ortalar yapabiliyor. Onun için de duvar paslarıyla, verkaçlarla göbekten delmeye çalışıyorlar savunmaları.

Ambarat, sıradan bir oyuncu. Bu adama kim 8 milyon euro ödettiyse, gerçekten onu kutlamak gerek. Dün gece Galatasaray’ın sol kanadı çalışmadı. Sağdan gelen Hamit de, uyurgezer gibiydi. O yüzden de Galatasaray gol pozisyonuna giremedi.

Burak’ın kafayla attığı beraberlik golü, Galatasaray için teselli ve yenilgiden kurtaran gol olmaktan öteye gitmedi.

Zaten kötü oynayan Sarı-Kırmızılılar’ın, Felipe Melo da atılıp 10 kişi kaldıktan sonra, iyi savunma yapan Gaziantep karşısında, zaten galibiyet şansı yoktu.

Ne zaman ve nasıl yapacak bilmem ama, Fatih’in eski Galatasaray’ı bir an önce geri getirmesi lazım.