Nerede şu solbek? Beşiktaş can sıkacak

Parasal zorlukların dara düşürdüğü Beşiktaş’ı kurtaracak temel değer yeni kaynak yaratmak.

Bunun iki kestirme yolu var:

- Stadı yenileyerek geliri artırmak.

-Az para ile ‘iyi iş çıkaran’ yetenekli oyuncular bulmak.

Kuşkusuz kaynaklar edinildikten sonra da onları yerli yerinde kullanmayı başarabilmek önemli.

Fikret Orman yönetimlerini, zorluklar içinde taşın altına elini sokmaları ve özveri ile çalışmalarından ötürü destekliyorum. Hatalarını hoşgörü ile karşılıyorum. Hatta bu hoşgörüyü başkalarından da bekliyorum.

Onlara yapılan eleştirilerin ayaklarının yere bastırılmasını, yapıcı olmalarını diliyorum.

Ancak bu hoşgörü, Orman yönetiminin hatalarını ‘görmeyecek’ kadar ‘kör’ bir hoşgörü değil. Olmamalı.

Geçen yılın devre arasına doğru, takım doludizgin zirveye koşarken, eldeki dar kadroyu zenginleştirecek, ucuz ama ‘iyi’ oyuncuları bulamadılar! Çünkü o zirveye koşuş sırasında geleceği görüp, araştırma, ön hazırlık yapmadılar. Zamanı boşa geçirip sonra da amaca uygun olmayan sıradan Gökhan, emekli Niang, sakat Dentinho vedeneyimsiz Sinan’a bel bağladılar. Eğer yeterli çalışsalardı, dördüne harcadıkları para ile iş yapacak en az iki adam bulurlardı!

Şimdi de durum aynı!

Alınan adamların kaçı mevcut sorunu hemen çözecek nitelikte?

Takım hâlâ sıradan goller yiyor, hâlâ orta alanda savaşamıyor, kanatları hâlâ yetersiz!

Üretim değerinin geçen yılın ikinci yarısından farkı yok.

Yeni bir hocanın yeni oyuncuların geldiğini gösteren bir hamle, oyun kimliği gözlenmiyor.

Kadroda şu anda 5 sakat var! İkisi yeni ameliyat oldu?

Bu yıl en çok okuyacağımız Beşiktaş haberi sanırım gene kimlerin sakat olduğu ve nerede nasıl tedavi edildikleri olacak...

Evet, sakatlık bu işin doğasında var, “neden sakatlandın?” diyecek değiliz oyuncuya... Ancak çok sakatlanan ve nerede ise tedavi tutmayan oyuncuya yatırım yapmak, takımın geleceğini onlara bağlamak yönetici hatası, buna vurgu yapmak istiyorum.

Önder Özen’in kulübe kazandırılması çok önemli. Zira her işi onun profesyoneli, uzmanı yapmalı. Ancak görüyoruz ki ‘oyuncu planlaması’ lige on gün kala bile iyi ürün vermedi! Söz gelimi, geçen yıl bu vakitlerden belli sol savunmacı ihtiyacı hâlâ karşılanamadı! Özen de yetersiz mi kalıyor yoksa elini kolunu bağlayan mı var, yakında anlarız.

Hazırlık maçlarındaki Beşiktaş, maç sıklığı ve yoğun hazırlık dönemi çalışmaları etkisinde bıkkınlıkla kötü oynamadı ise ligde çok can sıkar.