Nereye kadar?

Fenerbahçe, Torku Konyaspor maçında ilk yarı itibariyle inanılmaz derecede kötü bir futbol sergiledi. Takım halinde hücumu hiç düşünmeyen, pozisyon üretmekte zorlanan, özellikle Diego’nun akıllara ziyan pas hataları, Fenerbahçe’yi beklenen düzeydeki futbolunu sergilemekten uzak bıraktı.

Torku Konyaspor sadece beraberliğe oynamak için sahaya çıkmış gibi pozisyon üretmeyi hiç düşünmedi, hücum girişimi olmadı da diyebiliriz.

Fenerbahçe ikinci devre Volkan Şen ve Nani’nin oyuna girişiyle biraz hareketlilik kazandı. Maçın son 15 dakikasında ise hücum ağırlıklı futbola özen gösterdi. Hasan Ali’nin sürüklediği bir pozisyonda Konyaspor kalecisi Serkan’dan dönen topu Fernandao tamamlayarak Fenerbahçe’yi öne geçiren golü attı. Maçta da başka gol olmadı. Golden sonraki pozisyonlarda ise ilk önce Ozan, sonra da Fernandao, gol şanslarını iyi kullanamadılar.

3 puanı zar zor kazanan Fenerbahçe ortaya koyduğu bu futbolla “Nereye kadar gidecek?” belirsizliğini hala taşıyor. Son 15 dakikadaki dirilişi daha önceki zamanda yok? Seyredenlerin bile tepkisini alan bir Fenerbahçe oluyorsa, Pereira’nın birhayli düşünmesi gerekir. Bizler böyle bir Fenerbahçe’yi izlemekten sıkılıyoruz.

Orta sahada Souza’nın ne yaptığı belirsiz. Olsa da olur olmsa da.. Diego mahalle takımı futbolcusu gibi oynuyor. Van Persie’den bekleneni hala göremiyoruz. Şu da var ki Van Persie de Fernandao da az topla buluşursa, Fenerbahçe’nin gol sayısı asla artılara gelmez. Ancak böyle ite kaka gollerle galibiyetler gelir.

Konya’nın da zaten Volkan’ı rahatsız edecek hiçbir pozisyonu yokken Fenerbahçe, bir golle bile olsa kazanarak üç puanla yoluna devam ediyor. Yalnız “Dikkat, dikkat, dikkat” diyorum. Bu Fenerbahçe böyle oynarsa gelecek maçlarda başı bir hayli ağrır. Bizden hatırlatması...