Nesi var bu Galatasaray’ın?

Bu Galatasaray’a ne oluyor? Daha 1 ay öncesine kadar Türkiye Ligi’nin en iyi oynayan takımıyken ligin, vasat takımlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor.

Gençlerbirliği karşısında, koskoca bir 45 dakika Galatasaray sahada yoktu. Ne bir organize hücumu var, ne de elle tutulur bir gol pozisyonu. Burak-Elmander ikilisi yanlış bir seçim. Sezon başında Umut-Elmander, çift forvetiyle oynayan Fatih Terim, neden Burak’ı sahaya sürüyor, anlamak mümkün değil. Burak, Fener ve Beşiktaş’ta oynadığı futbola geri döndü. İkinci yarıda Galatasaray biraz silkindi 2-1 öne geçti. Ama geçen yıl takımı ayakta tutan savunma bir dakikada 2 gol yiyince, Sarı-Kırmızılılar maçı kurtarmak için çırpındı durdu.

Galatasaray gibi bir takım 1 dakikada 2 gol yemez, yiyemez. Savunmada kimse ne yaptığını doğru-dürüst bilmiyor. Ulfaluji’nin yokluğu bu kadar mı hissedilir. Dany’nin ya da bir türlü oynatılmayan Cris’in, Ujfalusi’nin yerini doldurmayacağı belli. Orta sahada Selçuk’un eksikliği bu maçta çok hissedildi. Melo ise, hala aylar süren tatilinin bedelini ödüyor. Geçen yıl ki Melo’dan eser yok. Galatasaray son dakikada Hakan Balta’yla beraberliği yakalamasa 3 puanı bırakacaktı Ankara’da... Bu takım Riera ve Aydın’la hiçbir yere gidemez. Selçuk’un bir an önce takıma dönmesi Melo’nun artık top oynaması, Hamit’in de kendine gelmesi şart.

Fatih Terim’in Burak’la da oturup, ciddi ciddi konuşması şart. Çünkü Burak geldi diye gönderilen Necati’yi Galatasaray mumla arıyor. Sarı-Kırmızılılar’ın kapalı savunmaları açabilmek dar alanda ver-kaçlarla pozisyonlar bulabilmek için, yeniden çalışmaya başlaması lazım. Geçen yıl bunları çok iyi yaparlardı ama bu yıl nedense ayaklarına kelepçe vuruldu sanki. Milli maç yorgunluğu, sakatlık  gibi mazeretler geçen yıl da vardı. Ama Galatasaray, bunların üstesinden rahatça gelebiliyordu.

Galatasaray için tek artı, mücadeleyi son saniyeye kadar bırakmaması. Zaten Hakan Balta’nın golü de bu mücadeleci tavrın sonunda geldi. Özellikle Galatasaray, artık çok kolay gol yiyen orta sahası bir türlü derli ve toparlanmayan bir de gol pozisyonuna çok zor giren bir takıma dönüştü. Galatasaray, 1 puanı kar saymalı, Allah’ına şükretmeli.